Куриозен случай лъсна по време на обсъждането на промените в

...
Куриозен случай лъсна по време на обсъждането на промените в
Коментари Харесай

В НС ще плащат заплатите в брой заради депутат без банкова сметка

Куриозен случай лъсна по време на разискването на измененията в парламентарния устав от краткотрайната комисия, която се занимава с него. На съвещанието в сряда беше признато депутатите да не са задължени да получават възнагражденията си по банков път, в случай че не желаят, или нямат сметка. Това предизвика спор сред ръководителя на комисията Настимир Ананиев и депутатите от ГЕРБ Анна Александрова и Христо Гаджев. В него се намеси и националният представител от Демократична България Иван Димитров, който сподели, че няма банкова сметка и не желае да си открие, споделя БНР.

" Има много огромна част от депутатите, които получат над 10 000 лв. ", сподели Ананиев.  " Аз съм шокиран от тази информация, че има народни представители, които взимат заплата по-висока от тази на ръководителя на Народно събрание. Дълбоко се колебая да има подобен и това съгласно мен е неистина “, съобщи Гаджев. Ананиев изясни, че към главната заплата има добавки за комисии и процент за стаж. " Няма потребност да гледаме фишове, с цел да сметнем, че това е изцяло допустимо, само че въпросът е, че тогава караме Народното събрание да влиза в догадка да нарушава закона, което за мен не е редно. Защо някои няма сметка в 21-ви век или може би е запорирана е някаква различен тематика ", изясни Ананиев.

Очаква се обаче пленарната зала да одобри заплатите да се заплащат единствено по банков път, а " Демократична България " да поддържа това.

Депутатът без сметка от Демократична България - Иван Димитров, по специалност е юрист с процедура в Разлог. Той е зам.-председател на парламентарната група на " Демократична България ". Според имотната му, подадена пред КПКОНПИ през юли при сформирането на 46-ото Народно събрание Димитров има морава в Добринище и офис в Разлог. Не е заявил налични средства и влогове, а единствено отговорности - кредитна карта за 5000 лева, заем от 432 436 лева към Юробанк и 4500 лева за прехрана на двете му дъщери. През септември заемът от 432 436 лева към този момент е заявен не към банка, а към компания " Колект БГ ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР