Купувачите на имоти в България все по-често търсят жилища в

...
Купувачите на имоти в България все по-често търсят жилища в
Коментари Харесай

Имотите в затворени комплекси стават все по-търсени

Купувачите на парцели в България все по-често търсят жилища в затворени комплекси. Това сочат данни на консултантската компания " Имотека ".

На първо място съвсем половината от купувачите слагат безвредната среда като най-съществен фактор при избор на жилище. Затова избират парцелът им да се намира в затворен комплекс с следен достъп и видеонаблюдение.

Другите фактори, по които купувачите избират жилище, са заобикалящата среда и общественото обграждане.

Близо 30% от клиентите разчитат на положителното качество на строителството и непокътнатата околна среда. Предпочитани са градските жилища, които обезпечават контакт с природата посредством вътрешен двор или се намират наоколо до естествени забележителности.

Отделно услугите по ръководство и поддръжка на парцелите задоволяват потребностите на живущите и им икономисват спомагателни грижи по собствеността им, което пък дава добавена стойност на жилищата и усилва ликвидността им на пазара, разяснява Теодора Стоева, съветник в " Имотека ".

Според Любомира Атанасова, изпълнителен шеф на компанията, организацията на етажната благосъстоятелност става все по-голям фактор при процеса на покупка на жилище. Клиентите желаят да опознаят бъдещите си съседи и да ревизират по какъв начин се реализира ръководството на постройката.

От компанията чакат ползата към затворените комплекси да се задържи и дружно с по-високите условия от страна на купувачите това да докара до повишение на качеството на предлаганите парцели. Така затворените комплекси към този момент не са единствено наклонност, а се обособяват като обособен сегмент на пазара на недвижими парцели.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР