Купувачите на електрически превозни средства се тревожат за пробега. Инвеститорите

...
Купувачите на електрически превозни средства се тревожат за пробега. Инвеститорите
Коментари Харесай

Volvo: инвеститорите се опасяват, че стратегията на автомобилния производител е неефективна

Купувачите на електрически транспортни средства се тревожат за пробега. Инвеститорите във Volvo Cars имат сходни терзания по отношение на устойчивостта на новата тактика на автомобилния производител.

Компанията даде обещание да приключи производството на коли с вътрешно горене до 2030 година Продажбите на коли с акумулатори и SUV се усилват двойно -цифрени ставки. И въпреки всичко цената на акциите му изостава от европейските съперници и експертите по електрически автомобили. Откакто е включен в листата, пазарната му стойност е спаднала с над една трета.

Има основателни аргументи за това. Компанията, която е мажоритарна благосъстоятелност на китайската Geely, може да не реализира задачите си. Въпреки че продажбите на електрически автомобили са нарастнали с 27 % за две години, не цялата агресия е печеливша. Polestar, първокласната марка EV на Volvo, губи пари. Volvo има 48 % дял от Polestar. Неговите загуби, плюс тези на други сътрудници, тежат върху оперативните облаги на групата. Според прог...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР