Куп родни знаменитости се включват в най-голямото благотворително спортно събитие

...
Куп родни знаменитости се включват в най-голямото благотворително спортно събитие
Коментари Харесай

Родни звезди се обединяват срещуи рака на гърдата - slava.bg

Куп родни звезди се включват в най-голямото благотворително спортно събитие за дами с рак на гърда в Европа.

Това са поп-фолк звездите Есил Дюран и Иван Динев-Устата, актьорите Здрава Каменова и Ненчо Балабанов и певиците Нели Рангелова и Нели Петкова.

На 25, 26 и 27 септември София за втора поредна година ще чества живота с представители на още 20 столици, измежду които Рим, Атина, Прага и Загреб. Желаещите да се включат в самодейността могат да станат част от тимовете на звездите като се запишат на raceforthecure.eu.

„ Една жена, която ми вдъхна кураж да играя и пиша, още когато бях 7-годишно, пухкаво момиченце, прекомерно срамежливо и прекомерно мъдро, с цел да е актриса съгласно родителите му. Тази моя персонална фея-вълшебница умря от тази диагноза. Тя е моята причина да съм воин в Race for the Cure.”, споделя Здрава Каменова, която гъделичка зрителското внимание като доктор Кунка Атанасова в „ Откраднат живот “.

„ Подкрепям идеята, тъй като обичам живота, положителното и опцията да оказвам помощ с каквото мога. Убеден съм, че вярата на човечеството е обвързвана с това всеки от нас да дава по нещо от себе си на другите. “, безапелационен е майсторът на вокалните фалшификати Ненчо Балабанов.

Race for the Cure приобщава своите герои с 5 км тичане, или 3 км вървене, като те избират къде да си подарят придвижване: в кварталната градинка, парк, на пътеката във фитнеса или в планината. Стартовата линия е обща за всички и е виртуална.

Припомняме, че през 2019 г Race for the Cure събра над 2000 души на маратон в Южен парк, а събраните средства от регистрации бяха вложени в групи за психическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Сумата от Race for the Cure 2020 ще бъдe употребена за подкрепяне на пациенти в границите на Национална стратегия за безвъзмездни профилактични прегледи за рак на гърда, която ще се организира при съблюдаване рекомендациите на СЗО и Министерство на здравеопазването.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР