Куп изречения с изключително важно използва енергийният министър Теменужка Петкова

...
Куп изречения с изключително важно използва енергийният министър Теменужка Петкова
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Сладки приказки, без конкретика за цени и не сме изоставили Белене

Куп фрази с " извънредно значимо " употребява енергийният министър Теменужка Петкова на тематика " енергийна диверсификация ".
Петкова приказва за газовата връзка с Гърция – планът би трябвало да бъде завършен до края на годината, по думите ѝ. Обаче тя не разяснява какъв брой години продължава това и за какъв брой време прокарахме " Турски поток " под името " Балкански поток ". Вместо това Петкова изясни, че имаме в допълнение съглашение с Азербайджан и оттова идва газ – през Сидерокастро. На въпрос какъв брой коства този газ, отговорът беше – цените са доста по-ниски от тези на тържищата. В формален протокол на КЕВР за съвещанието, с която беше утвърдена цената на природния газ от 1 януари, 2021 година, ръководителят на комисията Иван Иванов също беше споделил, че има " значително по-евтин газ " от Азербайджан, само че след това това беше редактирано.
 Теменужка Петкова: Няма техническа спънка съоръжение от АЕЦ Белене да бъде употребявано за седми блок в Козлодуй Теменужка Петкова: Няма техническа спънка съоръжение от АЕЦ " Белене " да бъде употребявано за седми блок в Козлодуй
" Не знам сътрудниците от Българска социалистическа партия по кое време са откровени, когато приканват към висока изборна интензивност, или когато се вършат внушения за почтеност...
За " Балкански поток " и дали ще има наказания от страна на Съединени американски щати, коментарът беше, че в България той е построен по условията на европейското законодателство. Петкова обаче обстойно и нашироко разкритикува президента Румен Радев, че подлагал на критика за " Балкански поток ". Тя съответно изрази " изрично противоречие " с думите на Радев, че " са заровени 3 милиарда лв. " в „ Балкански поток ” за сметка на интерконекторни връзки като тази с Гърция – били 2,6 милиарда лв.. Петкова акцентира, че било сметнато какво ще ни коства планът – ще има 9 милиарда лв. доходи, за 10 години ще се изплати инвестицията от страна на България в " Балкански поток ", а инфраструктурата ще се употребява 35 години.
Не бих споделила, че планът АЕЦ " Белене " е зарязан. Това, което вършим, е да търсим вид, който да даде сигурност на нашата енергийна система – по този начин Петкова изясни пред Българска национална телевизия за какво почнахме да ревизираме дали оборудването за " Белене " ще стане за VII блок на АЕЦ " Козлодуй ". Тепърва обаче ще се взема дефинитивно решение какво ще се прави с " Белене " – само че Петкова съобщи, че " Уестингхаус " споделили, че са подготвени да вземат участие за VII блок на " Козлодуй " при потребление на оборудването за " Белене ". С " Уестингхаус " подписахме контракт за различно нуклеарно гориво за V блок, само че занапред би трябвало да минат разбори и да бъде обещано утвърждение от АЯР (Агенцията по нуклеарно регулиране).
Предполагам, че с разбора за оборудването за " Белене " и VII блок на " Козлодуй " ще сме подготвени до края на юни, сподели още Петкова.
" България има нужда от нова нуклеарна мощ и това е неоспорим факт ", заключи Петкова, съгласно която само посредством нуклеарна енергетика може да осъществим изискванията на в границите на Европейски Съюз. " Притискат ни и би трябвало да реагираме съответно оптимално бързо ", добави тя за зелената договорка.
 Българска социалистическа партия: Управляващите не извършиха нито един от целите си в енергетиката Българска социалистическа партия: Управляващите не извършиха нито един от целите си в енергетиката
Управляващите не са изпълнили нито един от целите си в енергийния бранш, обявиха в декларация от Българска социалистическа партия. Депутатът Таско Ерменков о...
За бъдещето на въглищната ни промишленост, в този момент България се бори за механизъм за потенциал (бел. ред. – отплата на дълготрайните контракти с централите ни, тъй като на борсата не може да бъде обезпечена цената, заложена в тези договори). За задачата би трябвало да създадем промени – до 1 юли, 2021 година би трябвало да либерализираме напълно енергийния си пазар. Друг въпрос – американските централи и договорите за преференциално изкупуване на ток с тях, за които се спори дали са непозволена държавна помощ. Надявам се на компромис в интерес и на двете страни, сподели Петкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР