Културологът Ивайло Цветков - Нойзи коментира предстоящите президентски избори, чиято

...
Културологът Ивайло Цветков - Нойзи коментира предстоящите президентски избори, чиято
Коментари Харесай

Нойзи: Забавата започна, чака ни интересен дебат между Луна и Герджикoв

Културологът Ивайло Цветков - Нойзи разяснява идните президентски избори, чиято акция стартира след седмица.

Той взе участие в предаването "Пресечна точка " по NOVA, където водещият Михаил Дюзев установи, че дебатът сред главните кандидати към този момент е почнал, въпреки и с обособени участия в медиите. Според Дюзев, претендентите употребяват образован език, най-малко на този стадий.

"Забавата стартира в някаква степен, не знам спрямо какво можем да я дефинираме като по-интелигентна. Забавните моменти следват един след различен. Например, по какъв начин никой не смее да го свързват с Движение за права и свободи. Като се каже "ДПС ", всички споделят "Аааа, не ме свързвайте, не ме обиждайте на Движение за права и свободи ".

Дебатът като спор изчезна. Обикновено си приказват през медиите или посредством "Фейсбук ". От това страда целият либерален развой, в случай че кажем, че подобен съществува у нас. Надявам се да се стигне до същински спор. Медиите са изтласкани в ролята на нещо като усилвател или мегафон, с цел да се разбере кой какво е желал да заяви. Има заплаха президентските избори да изместят фокуса към себе си и някак си в паниката да пропуснем по-важното - какво ще стане на парламентарните избори ", сподели Ивайло Цветков.

Друг от гостите в студиото - историкът Петър Стоянович, се пошегува, че му е забавно с изключение на Румен Радев и Анастас Герджиков, какво е мнението на други претенденти като Луна и Йоло Денев, на което Нойзи отвърна също с възприятие за комизъм: "Искам да видя Луна против Герджиков в директен спор ".

Историкът от Българска академия на науките Петър Стоянович се учуди за какво претендентите за президент се дистанцират от партиите, които действително стоят зад тях в акцията, без публично да са ги издигнали.

"Проблемът на двамата основни кандидати за президентския стол демонстрира, че те обезверено гледат оптимално да се дистанцират от партиите, които действително стоят зад тях. Те не ги издигат, само че те стоят зад тях. Ясно е кой чий е тука. Малко е евентуално да има спор, тъй като рано или късно в този спор тези кандидат-президенти ще би трябвало да отговорят на въпроса каква политика желаят да се води в България, в скоби каква политика са водили до момента партиите, които са застанали зад тях. Трябва да изплюят камъчето. Този филм сме го гледали. Тук не виждам думите на Луна или Йоло Денев, което е загуба за нас ", сподели той.

PR специалистът Гергана Дончева също показа мнението си по тематиката. "Един политик би трябвало да бъде в подготвеност да приема рецензиите като градивни. Друго също доста значимо е, че би трябвало да се цени достолепието на личността. Аз доста се надявам да станем очевидци на една борба на хрумвания и хубави стратегии, а не на прилагателни. Тези стратегии да подобрят живота на хората. Идеите да са водещи, а не компроматите и нападките един против различен ", разяснява Дончева.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР