Културният министър Боил Банов спря дупченето на сградата на Софийския

...
Културният министър Боил Банов спря дупченето на сградата на Софийския
Коментари Харесай

Боил Банов спря дупченето на фасадата на Ректората за климатици

К ултурният министър Боил Банов спря дупченето на постройката на Софийския университет за монтирането на климатици. Министърът беше безапелационен, че сходни действия не са съгласувани с културното ведомство. 

Банов схванал за нерегламентираните дейности по постройката, която монумент на културата с национално значение, от брачната половинка си, която видяла фотоси в обществените мрежи към 12 часа на обед.

Министърът неотложно наредил инспекция на директора на Главната дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание " Александър Трайков и в 12:30 часа дейностите били прекъснати, а в 13:00 часа на място е пристигнала и полиция. 
 Боил Банов БГНЕС
" Такъв план няма! Това е нерегламентирана интервенция. В понеделник не престават дейностите по закон с санкции и наставления ", безапелационен беше Боил Банов .

„ Взе да ни омръзна в тази тежка обстановка. Онзи ден в Съдебната палата се снима някакво нещо, през днешния ден това решили. В тази обстановка български институции с биография да правят такива неща. Това е обидно. “, възмути се културният министър като направи паралел със скандалния клип, сниман в храма на Темида, където се появяват разголени девойки и дребни деца, въоръжени с револвери. 

Според Банов някои институции смятат, че са над закона.  " Отвратително е. Затова го съпоставих с това, което се случва тук ", наскърбен е той. 
 Боил Банов БГНЕС

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР