Културната проява По следите на св.св. Кирил и Методий, която

...
Културната проява По следите на св.св. Кирил и Методий, която
Коментари Харесай

Скопие ще чества Кирил и Методий заедно с Чехия и Словакия

Културната демонстрация " По следите на св.св. Кирил и Методий ", която тази година е включена в Европейската стратегия за районно развиване, ще бъде проведена взаимно от Република Северна Македония и Чехия с присъединяване на обичайния ѝ хазаин Словакия, съобщи организация МИА.

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев се срещна през днешния ден със словашкия дипломат Хенрик Маркуш, който му показа уредника на събитието Стоян Лекоски, македонец, живеещ в Словакия, заяви държавната пресслужба.

Маркус и Лекоски оцениха като " огромна чест " предлагането на Заев събитието да бъде включено в програмата на Република Северна Македония за честване на 30 години от независимостта ѝ.

" Да покажем дружно със Словакия и Чехия, че делото на славянските просветители, светите братя Кирил и Методий, е обща полезност, която би трябвало да се помни и празнува от всички славянски нации и е от голямо значение за европейската духовна и културна история ", посочи министър председателят Заев на срещата.

Заев и дипломат Маркуш разискаха и съдействието сред Словакия и Република Северна Македония в процеса на европейска интеграция, както и икономическото съдействие, което има доста благоприятни условия за задълбочаване, заяви държавната пресслужба.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР