Култовата дискотека Екстраваганца остана в историята. Подготвя се инфраструктурата за

...
Култовата дискотека Екстраваганца остана в историята. Подготвя се инфраструктурата за
Коментари Харесай

Подготвят инфраструктурата за ново сърф училище във Варна


Култовата дискотека " Екстраваганца " остана в историята. Подготвя се инфраструктурата за новото сърф учебно заведение във Варна, съобщи БГНЕС. Сградата е изцяло разрушена, само че структурата няма да бъде изцяло отстранена, а укрепена и реставрирана, тъй че да бъде основана на нейно място постройка с нова визия, която ще хармонира архитектурно с останалите обекти по алеята, реставрирани по модела на основаните през далечната 1928 година постройки.

Проектът е координиран с Института по запазване паметниците на архитектурата и Министерство на културата. На мястото на дискотеката преди години са се намирали съблекалните на рибарския плаж, които не са част от старите здания и нямат културна стойност. Към момента е взето решение на мястото да има сърф учебно заведение, където ще се практикуват всички съпътстващи го спортове с дъски.

Предстои възобновяване на Рибарското мостче, рухнало преди към 15 години в морето. Очаква се с появяването на новото оборудване да се спре „ изяждането “ на пясъчната линия от морето и Северният и Рибарският плаж на Варна последователно да се възстановят. Някога Рибарският плаж беше един от най-популярните на градската пясъчна линия. Той е останал в спомените на поколението дребните поданици на Варна отпреди 30-40 години, тъй като беше зона за проведени слънчеви бани за учениците, под строгите погледи на тогавашните педагози и възпитатели.

В по-късни години плажът закупи огромна известност поради едно от старите паметни „ капанчета “, озвучавани от класическа рок музика. Дълго време той беше разграничен на две с ограда, зад която риболовците държаха своите лодки. Постепенно обаче пясъчната линия беше погълната от морето и сега на процедура не съществува.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР