Кухнята прелива от рецепти за тиквички, летният зеленчук, който се

...
Кухнята прелива от рецепти за тиквички, летният зеленчук, който се
Коментари Харесай

Тиквичките - един зеленчук в хиляди роли

Кухнята прелива от предписания за тиквички, летният зарзават, който се вмъква вкусно и сполучливо в доста от ястията, които подготвяме. На спагети, печени или пържени, пълнени, даже в сладкиши - те могат да се преобразят по хиляди способи.

Тиквичките са разполагаем целогодишно, можем да ги купим от всеки супермаркет, само че тъкмо в този момент, в края на лятото, те разкриват всичките си аромати. Икономични, доста богати на вода и нискокалорични, тези дребни зеленчуци могат да се вкусват както сурови, по този начин и готвени.

Ето няколко хрумвания по какъв начин можете да сготвите тиквички.

Пълнени тиквички

Тези типичен ястия се харесват на доста хора. За да ги приготвите, би трябвало да издълбаете половинките на продълговатите тиквички или задачите зеленчуци, в случай че тиквичките са кръгли.

След това може да ги напълните с ориз, киноа, просо, зеленчуци или месо - да вземем за пример телешка кайма или вътрешността на наденицата. А за какво не и с риба. Може да добавите и галета, настъргано сирене или кашкавал, или доматен сос от горната страна, съществуват стотици разновидности.

Спагети от тиквички

 Спагети от тиквички

Спагетите от зеленчуци в този момент са на мода. Въоръжете се със спиралайзер или с различен апарат и изрежете тънки ленти от тиквичките.

След това може да сервирате получените спагети от тиквички сурови, с малко зехтин, варени на пара или пържени за две минути. Кулинарите поучават лентичките да са по-широки, вид телиатели.

Киш и солени пайове

 Киш с тиквички

Тиквичките са доста вкусни, когато се прибавят към съставките на соления къс, комбинирани с козе сирене или домати. Заложете на традицията с киш Лорен или тарт Татен или на някоя съвременна рецепта, нарязвайки зеленчуците на дължина и завивайки ги като охлюв.

Тортила и десерт

Тиквичката и яйцето си вървят съвършено. Можете да си приготвите идеално ядене от бъркани яйца и течна сметана, посолени, подсладени или подправени с ароматни подправки, които можете да разпръснете върху части от зеленчука.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР