Кухнята е помещението, около което се завърта целия фокус на

...
Кухнята е помещението, около което се завърта целия фокус на
Коментари Харесай

Как да пестим електричество в кухнята

Кухнята е помещението, към което се завърта целия фокус на дома и фамилията (или най-малко жената) прекарва много време там. Прочетете няколко съвета по какъв начин можете да спестите от електричество в кухнята.

1. Икономично пране

Знаете ли, че пералнята е един от най-енергоемките уреди във вашия дом? Не можете без него - това е реалност. Единственото нещо, което можете да извършите, е да се уверите, че процесът на измиване се прави допустимо най-ефективно във връзка с икономията на сила.

Правила за икономисване на енергия при работа с пералня

По време на работата на пералната машина към 85-90% от силата се употребява единствено за нагряване на водата. По този метод, посредством намаление на температурата на водата за измиване, потреблението на сила може да бъде доста понижена. Ако перете с топла, а не с гореща вода, можете да намалите потреблението на сила съвсем 2 пъти, написа actualno.com.

За да сте сигурни, че спадът на температурата не въздейства върху качеството на прането, не чакайте, до момента в който облеклата станат „ извънредно нечисти ".

Опитайте се да включите машината единствено когато е задоволително цялостна, не я използвайте " по дреболии ". Съвременните перални машини ви разрешават да избирате специфични режими за отчасти зареждане, което пести сила.

2. Енергийно дейно готвене

Има няколко елементарни метода за икономисване на електрическа енергия при готвене (особено за жилища, които имат електрическа печка).

- Винаги използвайте подобаващи по мярка тенджери и тигани. Тоест, с цел да изпържите едно яйце релативно казано, не е належащо да слагате голям тиган на котлона. Разумното потребление на съдовете за готвене ще спести сила.

- При затворен похлупак водата ще заври по-бързо. По този метод спестявате освен време, само че и употребявана електрическа енергия, свеждайки до най-малко " приключването " на топлота в околната среда.

Не е нужно да сварявате цялостен чайник, с цел да си извършите чаша чай - това ще бъде загуба. Сварете колкото ви е належащо. В същото време би трябвало да се означи, че електрическите чайници изразходват доста сила (въпреки че са станали толкоз част от живота ни, че домакините не мислят за това).

3. Хладилник и фризер

Разположението на хладилника може да повлияе на неговата енергийна успеваемост - това е главно предписание. Уверете се, че е предпазен от директна слънчева светлина и не е ситуиран покрай печката / фурната. Nе забравяйте да оставите няколко сантиметра свободно място зад хладилника за циркулация на въздуха. Не забравяйте да размразявате постоянно хладилника, в случай че е належащо. Ледът заледен по стените, прави фризера по-труден за работа, принуждавайки го да изразходва повече сила.

Не оставяйте вратите на хладилника отворени дълго време, защото студеният въздух „ изтича “. И проверете дали изолационното уплътнение по периметъра на вратата не е развалено - " сигурността " на студа също зависи от това.

Не слагайте топла (камо ли гореща) храна в хладилника, защото ще отнеме доста сила, с цел да се охлади. Винаги изчаквайте храната да се охлади, преди да я приберете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР