Кучето Мечо, което беше намерено в безпомощно състояние след като

...
Кучето Мечо, което беше намерено в безпомощно състояние след като
Коментари Харесай

Мечо се възстановява, още не се знае какво наказание ще получи неговият мъчител

Кучето Мечо, което беше открито в безпомощно положение откакто е било изтезавано в столичния кв. " Карпузица ", се възвръща добре и към този момент даже прави къси разходки. То е настанено в приюта на Animal rescue. Това съобщи в " Денят стартира " адв. Мариета Караджова.

Според нея делото против обвинявания за изтезанието на Мечо - Захари Шулев, ще приключи с санкция след неоправдателна присъда или съглашение с прокуратурата.

Адвокат Караджова прикани наказването за сходен вид изтезания над животни, което сега е до 3 години затвор, да се приравни с наказването за образуване на кучешки боеве - до 5 години затвор. Така ще се избегне опцията този вид каузи да приключват с санкции.

Караджова очерта серия проблеми при решаването на сходен вид закононарушения. Според нея има слаба интензивност от страна на жителите да рапортуват за тези закононарушения, а и сходни сигнали не се одобряват добре на телефон 112.

Според юристът зоополицията у нас съществува единствено на хартия. Тя прикани да се основат специфични полицейски екипи, които да се занимават само с това.

" Министерство на вътрешните работи би трябвало да стартира да гледа доста съществено на тези закононарушения. Първо, тъй като това е индикация за персони, които са рискови сами по себе си. Голяма част от половите насилници имат история на принуждение над животни. По света доста от серийните убийци също са минали през принуждение над животни ", уточни тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР