Кучетата са известни като най-добрите приятели на човека, но за

...
Кучетата са известни като най-добрите приятели на човека, но за
Коментари Харесай

Забраняват със закон отглеждането на домашни любимци в Иран

Кучетата са известни като най-хубавите другари на индивида, само че за някои в Иран те са публични врагове. Религиозната страна неотдавна вкара закон, който криминализира развъждането на домашни любимци и разхождането на кучета. Според известия в медиите хардлайнерите в иранския парламент са подготвили новия законопроект в сряда.

Според законопроекта разходките на кучета ще се санкционират с тежка санкция, а управляващите ще имат право да стопират от придвижване за 3 месеца колите, пренасящи кучета.

Освен това притежателите на жилища скоро няма да имат право да отдават жилищата си чартърен на притежатели на кучета и котки. В исляма развъждането на куче в къщата се смята за „ нечисто “. Ето за какво консервативната власт в Иран заема твърда позиция към тези домашни любимци. Те също по този начин считат, че разхождането на кучета провокира боязън измежду минувачите.

Въпреки това, през последните години притежаването на домашни любимци се е нараснало доста, като от ден на ден млади иранци одобряват кучета и котки, изключително за децата си.

От няколко години има от ден на ден и повече ветеринарни клиники и магазини за доставки за домашни любимци, изключително в столицата Техеран и други огромни градове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР