Кучетата, както много други бозайници, имат период на бременност, който

...
Кучетата, както много други бозайници, имат период на бременност, който
Коментари Харесай

В кои месеци раждат кучетата?

Кучетата, както доста други бозайници, имат интервал на бременност, който продължава почти 63 дни. През това време тялото на кучето се приготвя за раждането на дребни кученца.

Въпреки че точното време на бременността на кучето може да варира според от редица фактори, междинното куче ражда сред 59 и 63 дни след чифтосване. Този интервал зависи от фактори като порода, размер и възраст на кучето.

Най-честите месеци за раждане на кучета са сред януари и юни. Това се дължи на редица фактори, в това число времето на чифтосване и продължителността на интервала на бременност на кучето. През пролетните и летните месеци кучетата са по-склонни да се разгонват и да се чифтосват, което значи, че е по-вероятно да раждат и през тези месеци. Естествено е, че те са избрали този интервал на годината когато деня се усилва, пролетта наближава и всичко се разсънва за нов живот.

В допълнение към времето на чифтосване и продължителността на интервала на бременност, други фактори също могат да повлияят по кое време кучето ще роди. Те могат да включват здравето и възрастта на кучето, размерът на тялото му, дали ще ражда за първи път, както и всички съществени медицински положения, които могат да повлияят на способността й да износи бременност до термина. Стопаните на кучетата, които ще стават майки, е добре да бъдат наблюдателни и да се отнасят деликатно към своя любим.

Независимо по кое време кучето ражда, значимо е да се подсигурява, че то получава подобаващи ветеринарни грижи, храна и режим, съответни на положението им, както и поддръжка по време на бременността и по време на процеса на раждане. Това може да помогне да се подсигурява, че раждането протича безпрепятствено и че кученцата се появят на бял свят здрави и мощни.

 Бременност при кучетата

В умозаключение, най-честите месеци за раждане на кучета са сред януари и юни. Въпреки това, има доста фактори, които могат да повлияят на времето на бременността на кучето, в това число времето на чифтосване и продължителността на интервала на бременност, както и здравето и възрастта на кучето. Независимо по кое време кучето ражда, значимо е да му осигурите подобаващи ветеринарни грижи и поддръжка, с цел да осигурите безвредно и здравословно раждане. Всичко това си коства напъните, а премията е любящи дребни радостни кученца!

Вижте още:

- Колко пъти раждат кучетата;

- По какъв брой кученца раждат кучетата;

- Колко постоянно се разгонват кучетата;

- Разговане на женско куче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР