Кубрат Пулев спечели 28-а битка в профибокса на тежка категория.

...
Кубрат Пулев спечели 28-а битка в профибокса на тежка категория.
Коментари Харесай

Кобрата с 28-а победа

Кубрат Пулев завоюва 28-а борба в профибокса на тежка категория. В 10-рундов дуел българинът надви по безапелационен метод над американеца Райдъл Букър. Мачът във Фресно, Калифорния, приключи с победа с единомислещо съдийско решение за Кобрата - 99:91, 98:92, 98:92. Пулев господства над противника си в 9 от рундовете. Той опита 690 удара, от които съумя да пласира 163 обилни. Пулев употребява най-вече десните си крошета и минаващи над ръкавиците на противника му удари, с които на моменти изглеждаше, че ще прати Букър на пода. Американският боксьор обаче все по този начин оставаше крепко стъпил на краката си. Букър бе заставен от Кобрата да прекара много време облегнат на въжетата или притиснат в ъгъла, понасяйки серия от удари в тялото и главата. Още в самото начало на дуела дясното му око пострада и е цяло знамение, че то не се затвори, както и че американецът съумя да удържи гневните офанзиви на своя мощен конкурент.

Така Кобрата остава наложителен кандидат за купата на Международна боксова федерация (IBF), като би трябвало да се бие за пояса най-късно до 31 май. Той ще излезе против спечелилия от Антъни Джошуа или Анди Руис, които ще спорят на 7 декември в Саудитска Арабия.

" Благодаря на всички българи, които са станали да ме гледат и да ме поддържат. Смятам, че съперникът дефинира самия мач. Той беше доста квалифициран. Тренирал е дружно с Усик, Джошуа и Уайъдър. Смятам, че е неуместен и игра добре. Имам нови треньори. Пробвам да вършим нови неща, с които да победя, когато изляза за международната купа. Не се усещах умерено в този мач. Но в последна сметка значимото е, че беше реализиран триумфът. Получи се добър мач. Противникът бе умел. През цялото време опитваме нови неща, които да ме подобрят. Има какво да надграждам. Работим и с нов треньор от американската школа. Работим и с Ули Вегнер, само че той трябваше да завърши работата си със Зауерланд и след това продължаваме дружно. Ако Джошуа или Руис се откажат от колана, би трябвало да се удрям със идващия в ранглистата (Адам Ковнацки или Агит Кабайел) ", сподели Пулев.

За успеха над Букър той заслужи и 250 000 $, а американецът взе 30 000. На галавечерта максимален чек сграбчи Джамел Херинг (59 кг), който отбрани шампионската купа на Световната боксова организация против Ламонт Роуч, и ще получи $800 000.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР