Кубинският президент Мигел Диас-Канел прие вчера високопоставен севернокорейски представител, предаде

...
Кубинският президент Мигел Диас-Канел прие вчера високопоставен севернокорейски представител, предаде
Коментари Харесай

Кубинският президент прие високопоставен пратеник на севернокорейския лидер

Кубинският президент Мигел Диас-Канел одобри през вчерашния ден почитан севернокорейски представител, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е второто посещаване в комунистическа Куба на специфичен делегат на севернокорейския водач Ким Чен-ун за малко повече от един месец.

Заместник-председателят на Комисията по държавните въпроси Цой Йон-хе на Северна Корея съобщи послания от Ким Чен-ун, адресирани до президента Диас-Канел и до Раул Кастро, първи секретар на Кубинската комунистическа партия, оповестиха формалните медии в Куба.

Цой е на работно посещаване в Куба; наличието на посланията не бе разгласено, съобщи ТАСС.

На срещата с Диас-Канел двамата ръководители означиха "отличните връзки сред двата народа, партиите и държавните управления ", построени въз основа на "историческите връзки, поддържани от великия началник Ким Ир-сен (до гибелта му през 1994 г.) и главнокомандващия Фидел Кастро ", лидера на кубинската гражданска война, умрял през 2016 година

Цой Йон-хе, считан за дясната ръка на Ким Чен-ун и де факто втория човек в йерархията на режима в Пхенян, беседва предходната седмица и с други кубински ръководители.

В началото на юли кубинското управление получи и друго севернокорейско обръщение, предадено от заместник-председателя на Корейската трудова партия И Су-йон, чието наличие не бе оповестено.

В момента Вашингтон и Пхенян договарят за денуклеаризация на Корейския полуостров измежду историческата среща на 12 юни в Сингапур сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач. Куба постоянно се е обявявала за споразумяване посредством договаряния на спора сред двете Кореи, които официално към момента са във война, защото Корейската война завърши през 1953 година с помирение, само че не и с кротичък контракт, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР