Кубинецът с български паспорт Хавиер Ибанес отпадна злощастно на 1/4-финалите

...
Кубинецът с български паспорт Хавиер Ибанес отпадна злощастно на 1/4-финалите
Коментари Харесай

Спорна загуба лиши България от медал на световното по бокс

Кубинецът с български паспорт Хавиер Ибанес отпадна злополучно на 1/4-финалите от международното състезание по бокс за мъже в Белград (Сър). Въпреки че националът ни в кат. до 57 кг завоюва два от трите рунда против Самюел Кистоюри, съдиите присъдиха успеха на французина с 3:2 гласа (28:29, 28:29, 29:28, 29:28, 29:28).

Решението разгневи старши треньора на българския отбор Жоел Арате и той отхвърли да приказва след мача. Ръководителят на националния ни тим Валентин Поптолев пъл разгласи, че ще бъде подадена контестация поради крайния резултат.

Ибанес, който бе последният останал български участник на международното в сръбската столица, стартира нерешително мача, само че го приключи с очевидно преимущество. Арбитрите край кръга дадоха първия рунд в интерес на Кистоюри с 4:1 гласа, само че във вторите три минути по-агресивната игра на натурализирания ни национал докара до три резултата от 10:9 в негова изгода.

В последния рунд Хавиер продължи да господства и вкара няколко доста тежки удара в торса на противника, който също сподели доста първокласен бокс. По-добрата игра на Ибанес бе оценена от трима от съдиите - тези от Киргизстан, Южна Корея и Ирландия, само че това се оказа незадоволително за победа за национала ни.

В последна сметка арбитрите от Киргизстан и Корея дадоха мача в интерес на Ибанес Диас с 29:28, само че тези от Ирландия, Швеция и Гватемала присъдиха същия резултат в интерес на французина.

На 1/2-финалите в четвъртък Кистоюри ще се бие с американския младеж Джамал Харви, който завоюва с цялостно съдийско единогласие против Руджакран Джунтронг от Тайланд. В другата половина на схемата за място във финала ще спорят Серик Темиржанов (Каз), който победи с 5:0 Едуард Савин (Рус), и Освел Кабайеро Гарсия (Куба), който завоюва със същия резултат против Мигел Вега Барерас (Мекс).

Спорната загуба лиши България от сигурен орден от международното състезание в Белград, а Хавиер Ибанес - от обезпечен хонорар от най-малко $25 000 от наградния фонд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР