Куба гласува за ново Национално събрание на народната власт (парламент

...
Куба гласува за ново Национално събрание на народната власт (парламент
Коментари Харесай

Кубинците гласуват за парламент, който ще избере наследник на Кастро

Куба гласоподава за ново Национално заседание на националната власт (парламент – бел.ред.), което е основна стъпка в процеса, водещ към избор на нов президент, който ще бъде първият от близо 60 години отвън семейството Кастро, оповестява AFP.
Изборният развой се обрисува без изненади, защото има толкоз претенденти, колкото са местата в Народното събрание. Кандидатите за депутати са подбрани подробно от Кубинската комунистическа партия. Според анализатори, новият кубински президент ще е Мигел Диас-Канел, 57-годишният първи вицепрезидент.
Новите членове на Събранието ще би трябвало да изберат един всред тях за правоприемник за 86-годишният Раул Кастро, на поста ръководител на Държавния съвет, когато той се откаже от поста си идващия месец.

Раул пое властта през 2006 година поради влошеното здраве на неговия брат Фидел Кастро, който управляваше от 1959 година насам. По-рано Раул разкри, че няма да търси нов мандат, макар че се чака да остане отпред на Комунистическата партия до 2021 година Най-вероятният претендент за негов правоприемник е вицепрезидентът Мигел Диаз-Канел, отбелязва организацията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР