Ксения Момчилова се класира за полуфиналите в дисциплината Скорост“ на

...
Ксения Момчилова се класира за полуфиналите в дисциплината Скорост“ на
Коментари Харесай

Ксения Момчилова с полуфинал, а Йоан Досев с финал на Световната купа по паркур в София

Ксения Момчилова се класира за полуфиналите в дисциплината „ Скорост “ на Световната купа по пракур, която се организира пред Арена „ София “.

Българката, която е дебютантка на съревнование от подобен сан, записа пето време в квалификацията. Състезателката, която се приготвя при двукратния международен първенец по фрийрън Делян Димитров- Дидо мина по трасето за 44 секунди 94 стотни.

„ Много съм щастлива, тъй като аз бях в Италия шест месеца и изостанах в подготовката. Когато се прибрах започнах сериозна подготовка. Ходих на специфични уроци по лека атлетика за устойчивост. Това ми се отблагодарява в този момент. Трасето е много мъчно и в случай че не ти стига въздух, в допълнение се затрудняваш. Има още върху какво да работя, само че съм много удовлетворена от себе си. Надъхана съм за на следващия ден. Дидо е доста удовлетворен и ми сподели, че се борим за първото място, само че в случай че завърша втора, няма да ми се разсърди. Аз го чувах, когато разясняваше. Много добре ми подейства неговата мотивация, както и тази на другите хора. На мен ми работи добре когато ме подканят да съм по-бърза. Чувам ги и се пробвам да го съблюдавам “, показа след квалификацията Ксения Момчилова.

Първо време в квалификационния рън записа Миранда Тиблинг. Представителката на Швеция, която е двукратна победителка в международните купи и няма загуба в съревнование досега, финишира за 37 секунди 92 стотни.

В дисциплината „ Свободен жанр " при мъжете България имаше двама представители, откакто в последната свободна подготовка Руслан Пешев се контузи и пропусна конкуренцията.

Йоан Досев извърши доста добре заложените детайли и се подреди на 20-то място, а Мартин Димитров, който към момента не се е възстановил от травма в глезена се подреди на 27-мо място. Според регламента на конкуренцията Досев въпреки всичко ще има опция да взе участие във финала откакто получи домакинска квота.

Полуфиналите при дамите в дисциплината " Скорост " са на следващия ден от 17.15 минути!




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР