Кризите имат неприятния навик да идват неочаквано, когато си най-малко

...
Кризите имат неприятния навик да идват неочаквано, когато си най-малко
Коментари Харесай

Какво се случва при рецесия?

Кризите имат неприятния табиет да идват ненадейно, когато си минимум квалифициран за тях. Сега обаче може да е друго. За заплахата от световна криза се приказва най-малко от година, само че през последния месец сигналите за това стават все по-силни. Tова не значи, че присъдата е издадена - въпреки и мъчно, отрицателните сюжети могат да бъдат избегнати.

Темата от корицата в този брой на " Капитал " събира няколко текста, които разказват по какъв начин наподобява стопанската система, погледната от друга височина:

разказва какво е смисъла на рецесията, по какъв начин може да бъде избегната, какви са най-вероятните сюжети, по които може да се развие, и какво се случва при всеки от тях. Ролята на централните банки и държавните управления ще е основна, с цел да се минимизират резултатите от рецесията. Тяхната задача обаче не е по никакъв начин лесна, тъй като по едно и също време с това те се пробват да се борят и с инфлацията (всичко за това - ). В комплицираното уравнение има още едно незнайно -. Те имат отношение и към инфлацията, само че прогнозата за тях e още по-трудна, тъй като зависят от развиването на комплицирани събития, като да вземем за пример войната в Украйна. В България небето към този момент е безоблачно, само че на хоризонта. За (и най-много жилища) рецесията е един от най-големите опасности през идната година.

Ако стопанската система в Европа тръгне надолу, това ще се случи и в България, като това тук ще се насложи върху друга рецесия, с която към този момент множеството хора привикнаха - политическата. През идната седмица се чака сегашната мъгла малко да се разсее и да се разбере дали ще има още едно държавно управление в границите на този парламент, или ще има нови избори през октомври. След няколко дни ще стане ясно за сформиране на кабинет и дали тази партия ще успее да предложи сполучлива формула за ново болшинство.
Реклама
Аргументи против нови избори има доста. В броя може да се види за какво Българска социалистическа партия ще е съгласна този парламент да не се скапва - сериозна част от нейното партийно управление към този момент работи на разнообразни места в държавната администрация.

Друга история, която напомня за какво беше съединена коалиция от толкоз разнопосочни партии е. Тази седмица Бойко Борисов се опита да изпере едно от мазните петна по политическия си костюм - сюжетът със фотосите на чекмеджето с пачки и кюлчета в спалнята му. Това стана с общителната поддръжка на Европейската национална партия, с решаващата асистенция на българската прокуратура и неоценимата помощ на част от българските медии.

И за десерт - никога на пропускайте първите фотоси от телескопа " Уеб " и най-много. Те са пътешестване както в пространството, по този начин и близо 13 милиарда години обратно във времето. Тази вероятност оказва помощ новините за възможна криза да наподобява по-незначителни. В броя ще видите още:


Реклама Свързани публикации Има ли изплъзване от рецесията 15 юли 2022, 06:15 Икономиката на България: Без облаци, само че на хоризонта гърми 15 юли 2022, 06:06 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР