Кризисният щаб за защита на населението при бедствия и аварии

...
Кризисният щаб за защита на населението при бедствия и аварии
Коментари Харесай

Критична точка! Кризисният щаб с нова информация за бедствието във Враца, ето кога се очаква да спре вятърът /снимки/

Кризисният щаб за отбрана на популацията при бедствия и повреди във Враца се събра на съвещание по отношение на усложнената обстановка в oбщината, поради ураганния вятър, който минава в региона. На съвещанието бяха изнесени данни за нанесените вреди досега от стихията.
В три обитаеми места няма ел. зареждане – Челопек, Паволче и Згориград, без ток отчасти са селата Бели Извор, Власатица, Девене и Нефела.
Покрив на хранителен магазин в жк "Сениче " е вдигнат от циклона и пренебрегнат пред вх. Б на прилежащия 51 блок. В този миг в региона е имало преминаващи хора и като по знамение се е разминало без потърпевши. Бурният вятър изцяло е унищожил рекламната арка на кафене "Антик ".
Всички екипи на Оперативна програма „ БКС-Враца “, пожарната, полицията и Гражданска отбрана работят за справяне с материалните вреди.
Представителите на Кризисния щаб започнаха обиколка на града и на обитаемоте места от общината. След един час още веднъж ще се съберат, с цел да обобщят информацията и да се подхващат ограничения за премахване на нанесените вреди. Обстановката остава динамична. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология се чака ураганният вятър да утихне към 20:00 ч.
Община Враца приканва жителите за ограничение на излизането на открито, както и прекратяване на придвижването с персонални коли на територията на цялата община.
Сигнали може да се подават на телефоните на Дежурния общински съвет по сигурност: 0885 11 88 57.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР