Кризисният щаб на Община Враца обяви частично бедствено положение за

...
Кризисният щаб на Община Враца обяви частично бедствено положение за
Коментари Харесай

Частично бедствено положение заради ураганния вятър във Враца

Кризисният щаб на Община Враца разгласи отчасти бедствено състояние за територията на града и село Власатица. Това оповестяват от пресцентъра на Община Враца.

През миналото денонощие скоростта напразно във Враца доближи до 160 км/ч. Силните пориви нанесоха съществени вреди както в централната градска част и жилищните квартали, по този начин и в обитаемоте места.

Най-сериозни са проблемите в града, където има огромен брой паднали и изкоренени дървета, повредени фасади на здания и търговски обекти, паднали оградни пана, компрометирани спиркови навеси, пътни знаци и рекламни табла. В обитаемоте места има отчасти спиране на електрозахранването, като екипите на електроразпределителното сдружение работят по неговото възобновяване.

Всички екипи на Оперативна програма " БКС " работят по премахването на падналите дървета и отстраняването на нанесените вреди. Съдействие оказват и екипи от Пожарна сигурност и отбрана на популацията.

Към момента, чиновници на локалната администрация и звено " Инспекторат " правят огледи както в жилищните квартали, по този начин и в обитаемоте места на Община Враца. Сигнали могат да бъдат подавани на телефон: 0885 118 857.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР