Кризата с водата пред перничани изисква да се търсят най-добрите

...
Кризата с водата пред перничани изисква да се търсят най-добрите
Коментари Харесай

Станислав Владимиров: Ако не преминем през воден режим, Перник ще изпадне в хуманитарна криза

Кризата с водата пред перничани изисква да се търсят най-хубавите разновидности и други възможности за водния режим, разяснява кметът на Перник Станислав Владимиров. Той изясни, че още през вчерашния ден, след встъпването му в служба, е изискал информация от шефа на ВиК за това за какво се е стигнало до тази обстановка. Не е получил отговор и на въпроса по какъв начин се ръководят водните размери на язовир " Студена ", по какъв начин се ръководи водното сдружение и за какво не са подхванати ограничения в точния момент.
Владимиров сподели още, че в Министерство на околната среда и водите са имали данни още при започване на годината, че влизаме в суха година.
Вече се търси подпомагане и от Министерски съвет. Ще бъдат поискани средства, които в незабавен порядък да бъдат отпуснати от Министерство на околната среда и водите за ремонт на пречиствателната станция, тъй като това ще понижи загубите на питейна вода, изясни кметът.
Нямаме различен вид, с изключение на да минем през воден режим, тъй като Перник може да изпадне пред филантропична рецесия. Колкото по-бързо влезем в подобен режим, колкото и да е мъчително това за всички нас, толкоз по-бързо ще успеем да излезем от тази рецесия и имаме късмет да избегнем по-голяма злополука, безапелационен бе Станислав Владимиров.
Кметът на Перник изясни, че язовир „ Долна Диканя” може да бъде краткотрайна опция. „ Имам увещание на експерти, че в границите на месец - месец и половина, в случай че качеството на водата разрешава, той да бъде вързан с водопровода и посредством помпена станция водата да бъде пращана в пречиствателната станция в Студена. Разбрахме се с управлението на ВиК и всички водохващания и разновидности във Витоша да бъдат още веднъж тествани и ориентирани към язовир „ Студена”, а за някои от кварталите на Перник може да бъде открита опция. Вариантът, към който се обединихме е 8 сутринта водата да се стопира, в 20.00 ч. да се пуска. Това не е финален вид. Ще забележим какъв е разходът от язовира и по отношение на него можем да се съберем още веднъж, изясни градоначалникът. Той добави, че ще се търси и помощ от други ВиК сдружения за спомагателни спешни екипи, които да оказват помощ с ремонтите в интервала, в който няма да има вода, тъй като безбройните повреди на територията на общината са голям проблем.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР