Кристиян Генов завърши на престижното седмо място в дебюта си

...
Кристиян Генов завърши на престижното седмо място в дебюта си
Коментари Харесай

Кристиян Генов със 7-мо място при дебюта си на световно

Кристиян Генов приключи на влиятелното седмо място в дебюта си на международно състезание за кадети.

В Сараево младият ни гений реализира две ефектни победи, като на старта при 60-килограмовите се наложи с ипон над узбека Фарух Хамдамов, а по-късно преодоля и Чинг Сианг Лин (Китайско Тайпе), също с ипон. Впечатляващото му мятане на азиатеца в осминафиналите бе уловено и от камерите на международната федерацията, която го отличи измежду най-акрактивните от утринния сеанс.

След това обаче не съумя против двама първенци. На четвъртфиналите състезателят на клуб „ Топалов “ отстъпи с ипон на Низами Имранов (Азербайджан), №1 в Европа и повторен победител в шампионати за европейската купа тази година. Така в репешажите Кристиян излезе против двукратния първенеца на Азия Талгат Оринбасер (Казахстан), само че бе спрян с ипон.

По-рано тази година Генов дебютира в тази възрастова група на интернационалното татами. И остана на крачка от оценките – пети на европейското състезание в Пореч (Хърватия), както и на европейската купа в Букурещ (Румъния).

А за международната купа в категорията по-късно през днешния ден ще спорят Давид Карели (Грузия) и французинът Келвин Рей.

Другите ни двама представители през днешния ден също не съумяха да стигнат до оценките.

В категория до 66 кг Преслав Петров стартира с безапелационен триумф против кигизстанеца Алибаз Орозбеков – ипон, само че в идната среща загуби от американеца Антъни Фарнот – ипон.

Виктор Скерлев пък не съумя да се оправи с турчина Абдулах Тургутлу – вадзари, също в категория до 66 кг.

До конфликт за международната купа в категория до 66 кг доближиха грузинецът Саба Самадашвили и Шотайкхон Отобаев (Узбекистан).

В петък излизат двама наши джудисти.

Снежана Граматикова ще има за съперничка Барбора Ендриекуте (Литва) в категория до 57 кг, а Емил Вълчев (81) ще мери сили с Даниел Талантов (Киргизстан).
















































--> -->     Арестуваха сирийци и българи за злополуката, при която починаха двама служители на реда в Бу
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР