Кристиано Роналдо заяви, че той и Лионел Меси са променили

...
Кристиано Роналдо заяви, че той и Лионел Меси са променили
Коментари Харесай

Роналдо: Ние с Меси променихме историята на футбола

Кристиано Роналдо съобщи, че той и Лионел Меси „ са трансформирали историята на футбола “, откакто нападателят на Ал Насър не попадна измежду номинираните за премията „ Златна топка “ тази година за първи път от 2003-а насам.


Седемкратният притежател на най-престижното самостоятелно отличие Меси още веднъж попадна в листата с номинирани, откакто предходната година не бе в него след неособено мощен престой в Пари Сен Жермен. 36-годишният футболист прекара два сезона на „ Парк де Пренс “, преди да напусне в посока Мейджър Лийг Сокър, където пази цветовете на Интер Маями от това лято. Включването на нападателя в листата тази година се дължи на триумфа му в края на 2022, когато той стана международен първенец с Аржентина. Това му достижение с националния тим на „ гаучосите “ го прави един от любимците за званието.

Роналдо е петкратен притежател на „ Златната топка “, само че прекосяването в Ал Насър предходната година може да го възпре от бъдещо попадане измежду номинираните за премията. Въпреки това, Роналдо и Меси преобладават спорта в последните 10-15 години, като са считани от мнозина за двама от най-великите футболисти на всички времена.

Говорейки за съперничеството си с Меси, до момента в който е зает с националния тим на Португалия, Роналдо бе благополучен да се концентрира върху споделените им достижения, казвайки следното: „ Тези, които харесват Кристиано Роналдо, не би трябвало да ненавиждат Меси и противоположното. Ние се справихме добре, променихме историята на футбола. Уважават ни по целия свят, това е най-важното нещо. Той следваше пътя си и аз следвах моя, без значение че играем отвън Европа. От това, което видях, той се оправя добре – както и аз. Наследството продължава, само че не преглеждам съперничеството по този метод. Споделяли сме една и съща сцена доста пъти, 15 години към този момент. Не споделям, че сме другари, в никакъв случай не съм вечерял с него, само че сме професионални сътрудници и се почитаме взаимно “.

Коментирайки прехвърлянето си в Саудитска Арабия, който се случи преди няколко огромни покупко-продажби в тази посока през лятото, Роналдо добави: „ Знаех, че това ще се случи, споделих го преди шест месеца и всички си мислеха, че аз съм лудият. Но се оказва, че лудият не е толкоз вманиачен – става известно, че да играеш в Арабската лига е нещо обикновено. За мен беше страхотна привилегия да сменя културата на страна във връзка с футбола и да дойдат огромни звезди в Саудитска Арабия. Аз бях пионерът и съм горделив от това. Това, което най-вече желая, е да не спирам да прогресирам, тъй че шампионата да бъде на висота “, приключи той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР