Кристиано Роналдо отново се превърна в герой! Португалецът успя да

...
Кристиано Роналдо отново се превърна в герой! Португалецът успя да
Коментари Харесай

Човекът футбол: Роналдо вече е футболистът с най-много мачове в Шампионската лига

Кристиано Роналдо още веднъж се трансформира в воин! Португалецът съумя да означи във вратата на " Виляреал " в самия завършек на мача и да донесе успеха на " Манчестър Юнайтед " с 2:1 в трагична среща от груповата фаза на Шампионската лига.

Вечерта на " Олд Трафорд " беше историческа за носителя на 5 награди " Златна топка ". Роналдо покори още един връх и към този момент е футболистът с най-вече мачове в Шампионската лига. Срещата беше под номер 178 за него в най-силната европейска клубна конкуренция. В нея той е играл с 3 отбора. За " Манчестър Юнайтед " това беше 54-ия му мач. С " Реал " Мадрид има 101, а с предходния си тим " Ювентус " - 23 мача.

Снимка: Reuters

По този индикатор Роналдо изпревари към този момент някогашният вратар Икер Касияс. През април 2017 година той изигра мач номер 177 в Шампионската лига.

След португалеца и Касияс в класацията се подреждат Шави и новата звезда на " Пари Сен Жермен " и максимален футболен " зложелател " на Роналдо - Лионел Меси. Те имат по 151 мача.

Снимка: bTV

Попадението на Роналдо в 95-ата минута го прави втория най-възрастен голмайстор за " Манчестър Юнайтед " в Шампионската лига. Вчера (29 септември) португалецът беше на тъкмо 36 години и 236 дни.

Изпреварва го единствено Брайън Робсън, който през 1993 година бележи във вратата на " Галатасарай " на 36 години и 282 дни.

Снимка: bTV

Плюс това португалецът изравнява някогашния си съотборник в " Реал " Мадрид - Серхио Рамос. Двамата имат по 3 гола в добавеното време на срещи, които са обърнали резултата в мачовете.

Със сигурност Шампионската лига е най-любимата конкуренция на Роналдо. Той е печелил 5 пъти трофея - един път с " Манчестър Юнайтед " (2008 г.) и 4 пъти с " Реал " Мадрид (2014, 2016, 2017, 2018 г.).

Снимка: Reuters

Роналдо е футболистът с най-вече голове в елиминационната фаза на Шампионска лига - 67.

Той е единственият футболист, вкарвал 3 пъти на край и в 11 поредни мача от конкуренцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР