Кристиан Ериксен се присъедини към клуба от Висшата лига Брентфорд

...
Кристиан Ериксен се присъедини към клуба от Висшата лига Брентфорд
Коментари Харесай

Кристиан Ериксен подписа с Брентфорд

Кристиан Ериксен се причисли към клуба от Висшата лига Брентфорд със свободен трансфер единствено седем месеца, откакто получи сърдечен арест по време на Евро 2020.

Датският плеймейкър идва в клуба от Лондон с контракт за шест месеца и ще се събере със съотборниците си в националния тим Кристиан Норгор и Матиас Йенсен, както и с някогашния си треньор в националния тим на Дания до 17 година Томас Франк. 

29-годишният футболист напусна Интер предишния месец, защото правилникът на Серия А не разрешава на футболисти, които имат имплантируем кардиовертер-дефибрилатор (ИКД) да играят в шампионата.

Той ще стане първият състезател във Висшата лига с сходен пейсмейкър. Ериксен тренираше с някогашния си клуб Аякс предходната седмица, с цел да се приготви за завръщане към спортния футбол. „ Очаквам с неспокойствие да работя още веднъж с Кристиан. Измина време, откогато го водих за последно, и от този момент се случиха доста неща. Кристиан бе на 16 по това време и се трансформира в един от най-хубавите полузащитници, играли в миналото във Висшата лига. Той завоюва и титли в Европа и се трансформира в звездата на датския народен тим. Възползвахме се от невероятна опция да притеглим състезател от международна класа в Брентфорд “, стартира Франк за клубния уебсайт. на " пчелите ".

" Той не е упражнявал с тим от седем месеца, само че свърши самичък доста работа. Той е здрав, само че ще се нуждаем от време, преди да бъде подготвен за мачове, и чакам с неспокойствие да го видя да работи с играчите и щаба, с цел да се върне на най-високо равнище. Във върхова форма, Кристиан има способността да диктува футболни мачове. Той може да намира верните пасове и е голова опасност. Той също има ужасно центриране, както от корнери, по този начин и от директни свободни удари. Той е състезател, който можеш да намериш с топката и ще откри решение на казуса, който стои пред него. Кристиан ще донесе опит от най-високо равнище в клуба. Очаквам да има въздействие в съблекалнята и на подготвителното игрище “, добави мениджърът на „ пчеличките “.

Ериксен прекара шест години и половина в Тотнъм, преди да напусне в посока Интер през 2020.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР