Кристалина Георгиева се бори в момента с холандеца Йерун Дейселблум

...
Кристалина Георгиева се бори в момента с холандеца Йерун Дейселблум
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева е сред останалите двама кандидати за шеф на МВФ

Кристалина Георгиева се бори сега с холандеца Йерун Дейселблум в конкуренцията за лидерския пост на МВФ при днешното онлайн гласоподаване на финансовите министри от Евросъюза.Георгиева и Дейселблум останаха двамата претенденти,след като някогашният еврокомисар Оли Рен се отхвърли.

Преди него се отдръпнаха испанката Надя Калвиньо и португалецът Мариу Сентену. Победителят би трябвало да получи 55 на 100 от гласовете на 28-те страни членки, или на 16 страни, които да съставляват минимум 65 % от популацията на Евросъюза.

Фондът желае да завърши процеса за установяване на правоприемник на Кристин Лагард до 4 октомври. Тя оваканти поста,за да оглави Европейската централна банка през есента.
 Испанският министър на стопанската система отпада от конкуренцията за началник на МВФ Испанският министър на стопанската система отпада от конкуренцията за началник на МВФ
Испанският министър на стопанската система Надя Калвино се отдръпна от конкуренцията за водач на МВФ, тъкмо когато държавните управления на Европейски Съюз се приготвят да изберат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР