Kриптовалутите не са достатъчно гъвкави, за да бъдат приети за

...
Kриптовалутите не са достатъчно гъвкави, за да бъдат приети за
Коментари Харесай

Египетският паунд е по-полезен и подходящ за разплащания от криптовалутите

Kриптовалутите не са задоволително гъвкави, с цел да бъдат признати за необятна приложимост, и въпреки да са забавни, потреблението им досега е лимитирано. От друга страна цифровите разновидности на съществуващите валути се радват на сериозна известност.

Така се оказа, че египетският паунд, който надалеч не е от най-комерсиалните и необятно публикувани парични единици, може да служи за заплащането на повече неща, в сравнение с виртуалните валути.

" Последната валута, за която пуснахме нашата услуга, беше египетският паунд. Оказа се, че той може да се употребява за повече неща, в сравнение с някои от тези криптовалути ", съобщи Кристо Каарман, съосновател и изпълнителен шеф на услугата за парични преводи TransferWise.

Въпреки това доста хора от финансовия и софтуерния бранш остават позитивно настроени към криптомонетите.

" Ще бъде извънредно вълнуващо, в случай че светът реши, че всички ще ги употребяват, с цел да си купят жилища, коли и сандвичи ", съобщи Каарман в изявление за CNBC.

Криптовалутите въодушевиха вложителите и бранша на финансовите услуги, които повярваха в техния капацитет да бъдат употребявани в международен мащаб.

Но проблемите с платформите за продан на виртуалните валути, огромната неустойчивост в цената им и свързването им с незаконни действия провокираха въпроси по отношение на тяхната употреба.

2017 година беше белязана от галактически растеж на Bitcoin, който доближи близо 20 000 $ и накара целия свят да приказва за него. Мнозина видяха в него революционно оръжие за финансова независимост, други го отхвърлиха и оповестиха за балон.

В същото време блокчейн технологията, на която са основани множеството сходни валути, се радва на все по-голяма известност измежду водещите международни банки и финансови институции.

Големи финансови пазари към този момент търгуват с фючърси на Bitcoin, а някои централни банки създават лични криптовалути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР