Кримският полуостров, който Москва анексира от Украйна през 2014 г.,

...
Кримският полуостров, който Москва анексира от Украйна през 2014 г.,
Коментари Харесай

Кремъл: Въпросът за Крим не подлежи на обсъждане от Путин и Тръмп

Кримският полуостров, който Москва анексира от Украйна през 2014 година, е неделима част от Русия и не може да бъде тематика от дневния ред на срещата на съветският президент Владимир Путин и неговия американски сътрудник Доналд Тръмп, планувана за 16 юли в Хелзинки. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Песков разяснява пред публицисти в Москва през днешния ден думите на Тръмп, че на срещата си с Путин има желание да повдигне и тематиката за полуострова, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Президентът на Русия нееднократно е казвал и е разяснявал на своите събеседници, че в дневния ред не може и в никакъв случай няма да има подобен въпрос, тъй като Крим е неделима част от Русия. Всички останали въпроси са консенсусни, въпроси, подлежащи на разискване, и такива, по които може да се търсят вероятни точки на съвпадащи позиции ", сподели Песков, представен от ТАСС.

Според Песков на срещата в Хелзинки двамата водачи ще обсъдят редица напълно не леки въпроси. Сред тях сложно ще се разисква и тематиката за Сирия.

Говорителят на Кремъл означи също, че бурно изразената в Русия наслада от вчерашната победа над Испания на осминафиналите на международното състезание по футбол може да се съпоставя с всенародното тържествуване при успеха на 9 май 1945 година " Само дето нямаше празничен салют ", добави той.

В същото време Песков означи, че " в дадения случай не става дума за празнуване на победа във война, а за спорт, който сближава, а не разединява. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР