Криминалистите от Сливен заловиха 35-годишна жена, откраднала скъп алкохол, мезета

...
Криминалистите от Сливен заловиха 35-годишна жена, откраднала скъп алкохол, мезета
Коментари Харесай

Заловиха изкусна крадла, посягала на скъп алкохол и храни в магазини, за да върти търговия

Криминалистите от Сливен заловиха 35-годишна жена, откраднала безценен алкохол, мезета и козметика за 820 лв. от огромен супермаркет в града. Освен нея, в ареста е и съучастникът й на 28 години, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

Двамата съумели да откраднат пет бутилки марково уиски, което коства над 40 лв. бутилката, от най-скъпите луканки, суджуци и пастърми, дезодоранти и други артикули. След задържането, дамата смаяла с признанието, че протегнала ръка, с цел да върти търговия. Искала да продава стоката. Интересен факт е, че в самия магазин, който е част от верига в Сливен, не забелязали неналичието на алкохола и продуктите. Те научили за кражбата, откакто чиновниците на реда отишли за записите от охранителните видеокамери в комерсиалния обект. Тепърва ще се открива по какъв начин са били изнесени продуктите. Засега не се оповестява дали е имало жива защита на изхода.

Случаят бил развързан около друга кражба на същата извършителка. На 27 септември, ден по-рано, тя е била уличена в кражба на артикули от различен магазин на веригата. При залавянето й се открило, че не е платила стоките. Започнала е работа за откриване на цялостната активност на арестуваната. Така се стигнало и до кражбата на алкохола и мезетата от другия обект.

Разследването продължава. Образувано е досъдебно произвеждане.

Щетите от сходни обири са за сметка на притежателите на комерсиалните обекти. В някои магазини съществувала практиката цената на изчезналите артикули да се удържа от заплатите на личния състав под формата на санкции, споделиха чиновници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР