Криминалисти работят по установяване на извършител и помагач на телефонна

...
Криминалисти работят по установяване на извършител и помагач на телефонна
Коментари Харесай

Баба даде 45 000 лв. на телефонни измамници, обещали ѝ по-висока пенсия

Криминалисти работят по определяне на причинител и помощник на телефонна машинация за близо 45 000 лв. , оповестиха от пресцентъра на регионалната полиция в Шумен.
Жертва на измамниците е 80-годишна жена от регионалния град.
Вчера по обяд чужд се обадил в дома ѝ и се показал за служител на реда по познатия към този момент сюжет – заречен ѝ, че при сполучлива акция, в символ на признателност, щяла да получи доживотно нарастване на пенсията и оставил телефон за връзка с номер 08112.
След като завършил диалогът, 80-годишната жена пробвала да се обади на този номер, само че не съумяла. Малко по-късно я потърсил чужд мъж, който ѝ споделил, че по най-бързия метод би трябвало да откри 20 000 лв. и да ги съобщи, с цел да не се случи най-лошото с нея и околните ѝ.
След отправените закани и закани последвало ново позвъняване от мнимия служител на реда. В резултат на многократни позвънявания и диалози дамата била уверена да остави пред входната си врата всички нейни и на околните ѝ спестявания, общо 44 800 лв., и златни украшения.
Малко след 17 часа дамата схванала, че е била излъгана и по-късно е разпитана в полицейското ръководство в Шумен.
За случая е известен прокурор от Районната прокуратура в Шумен. Образувано е досъдебно произвеждане по член 209 алинея 1 от Наказателен кодекс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР