Криминалисти от Шумен задържаха галантен обирджия, който омайвал пенсионери и

...
Криминалисти от Шумен задържаха галантен обирджия, който омайвал пенсионери и
Коментари Харесай

Задържаха опасен чаровник, обирал пенсионери

Криминалисти от Шумен задържаха любезен обирджия, който омайвал пенсионери и им отмъквал парите.

Последната жертва на Илия Симеонов/70г./ от шуменското село Струйно стана жена на 69 година, от която той отмъкна 800 лева, документи и дебитни карти със сладки приказки и предложение да й носи чантата. По-малко от 24 часа след осъществяването на наглата кражба Илийката бил открит, а малко над 500 лева били открити в дома му.

Крадецът бил задържан, чака се прокуратурата да изиска непрекъснат арест за обирджията с обичаи.

В село Струйно описват, че това не е първи случай, а Илийката работи по време на пенсии. Никога обаче, не обира хора от селото, омайва отвън него. В последния случай той си набелязал прегърбената Николинка Николова, която към 19 часа в сряда чакала рейс на Автогарата в Шумен, с цел да се прибере в с. Ивански.

У дома я чакал синът й на 40 година, който страда от церебрална парализа. Жената била изтеглила неговата и нейната пенсии, взела и пари на заем, имали да погасяват заем. Николинка в началото се зарадвала на общителния джентълмен, който предложил да й носи чантата и да й откри такси на цената на автобусния билет.

Водил я галантно, само че такси не намерил. Казал, че отива да търси другаде и се отдалечил. В този миг дамата усетила, че става нещо неправилно, поровила в багажа си и открила неналичието на портфейла. Започнала да крещи и мъж от непосредствен магазин повикал служителите на реда. Въпреки че било мрачно, дамата съумяла да опише общителния мургав господин пред служителите на реда.

Услужлив еднообразен дал 20 лева на такси, с цел да върнат уплашената жена в дома й, а криминалисти тръгнали по петите на измамника. Открили го, иззели и парите, а Илийката признал стореното. Клел се обаче, че е похарчил едвам 10 лв..

Чаровникът е осъждан 10 пъти за обири, грабежи, телесна щета и за домашно принуждение. Сладкодумецът не се разбирал със брачната половинка си, даже по едно време живял на квартира в селото. Никой не е чувал да работи нещо, жена му се трудела по непознатите къщи за пари, а той припечелвал по лесния метод. Обирджията най-вероятно ще влезе в пандиза, тъй като последното му наказване е условно от 2016 година – 5 месеца затвор с 3-годишен изпитателен период за откраднат портфейл от пазара в Търговище. Сега е махленски в изпитателния период.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР