Криминалисти от ОДМВР-Благоевград и ГД „Национална полиция“ задържаха заподозрени за

...
Криминалисти от ОДМВР-Благоевград и ГД „Национална полиция“ задържаха заподозрени за
Коментари Харесай

Задържаха заподозрени за кражби на автомобили в Банско

Криминалисти от ОДМВР-Благоевград и Групово дело „ Национална полиция “ задържаха обвинени за обири на коли в Банско.
Полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с обири на МПС, главно с непозната регистрация и благосъстоятелност на задгранични жители, посетители на Банско е извършена на 2 януари.
Тя е осъществена от чиновници на ОДМВР-Благоевград и сътрудниците им от Групово дело „ Национална полиция “. В хода на полицейските дейности, в местността Стражите в землището на гр.Банско, в лек автомобил „ Фиат Брава “ са открити и арестувани 31- годишен от Криводол, област Враца и 21-годишен от Симитли, област Благоевград, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
При претърсванията на адреси в Криводол, в софийското с.Мировяне и в Симитли са открити и конфискувани голям брой мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, употребена при осъществяването на кражбите на колите. Открити са и движимости, декларирани от потърпевшите и оставени от тях в откраднатите коли.
В Симитли, като съпричастни в осъществените действия, са арестувани и 51-годишен от Криводол и 21-годишен от Симитли.
В хода на извършените процесуално-следствени дейности са събрани данни за присъединяване на 31-годишния към осъществени обири на МПС през сезон 2016-2017г. в Банско.
На него и на 51-годишен са повдигнати обвинявания за осъществено закононарушение по чл.195, ал.1 от Наказателен кодекс за кражба на лек автомобил „ Тойота Рав 4 “ и опит за лишаване на лек автомобил „ БМВ Х6 “, като действията са осъществени от началото на годината. Постановена им е мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР