Кримигероят от Перник Валентин Кирилов, по-известен като Вальо Пуйката е

...
Кримигероят от Перник Валентин Кирилов, по-известен като Вальо Пуйката е
Коментари Харесай

Топ крадецът Вальо Пуйката арестуван на летището, преди да отлети в Дубай

Кримигероят от Перник Валентин Кирилов, по-известен като Вальо Пуйката е бил задържан на летище София, при опит да отлети към Дубай. Задържането на 47-годишния престъпник, който е обвиняем и разследван за няколко крупни касови обира и обири на първокласни коли, е било осъществено в края на февруари.

 

Любопитното в, че Пуйката е бил закопчан на летището не за следващо посягане върху непознато имущество, а, защото дал подправено пълномощие от някогашната си брачна половинка, че може да изведе в чужбина малолетния им наследник. Преди 2 години Кирилов се раздели с половинката си и заживя с новата си другарка, която също има дете от предходния си брак. В Перник се мълви, че екссъпругата на Вальо Пуйката се разделила с него не поради незаконния му поминък, а поради систематичен тормоз, оказван върху душeвността, а и върху тялото й. Апашът постоянно биел половинката си, като един път даже счупил ръката й.

 

В края на февруари Кирилов решил да води новата си възлюбена и двете деца на луксозна 10-дневна отмора в Дубай, само че не сметнал за нужно да уведоми майката на сина си и да вземе пълномощие от нея с щемпел от нотариус, че детето може да пътува единствено с татко си отвън страната.

След като чиновниците на летището в София се усъмнили, че предоставеният от Пуйката документ е подправен, бандитът сътворил величествен панаир пред смаяните погледи на останалите пасажери. В последна сметка Кирилов е бил арестуван и изведен с белезници на ръцете от летището, като след това е прекарал 24 часа в килия на софийския арест. Синът на Пуйката е бил върнат на майка му, а против апаш №1 на Перник е формирано досъдебно произвеждане за подправения документ. Ако бъде потвърдено, че Кирилов самичък е фалшифицирал подписа на някогашната си брачна половинка, той може да бъде наказан на до 2 години затвор.

 

Битовата драма с Вальо Пуйката обаче повдига различен въпрос – за какво съдът е разрешил на обвиняем по серия каузи за обири да напуща рамките на България. Обичайна правосъдна процедура е на знаковите бандити с висящи каузи да не се позволява да напущат страната поради заплаха те да се укрият. Само преди 4 месеца Пуйката беше задържан с крадено първокласно „ Ауди S8 " в столичния кв. Левски ” от антимафиоти от отряд „ Кобра “ след щуро гонене из тесните улички на квартала. При последвалото претършуване на автомобила на рецидивиста бяха открити специфични механически и заглушителни устройства, употребявани за обири на първокласни коли. Срещу Кирилов и арестувания с него автокрадец с прякор Войника беше повдигнато обвиняване, само че макар солидното кримидосие на Пуйката и оперативни данни на Министерство на вътрешните работи, че е измежду босовете на автомафията в България, пернишкият престъпник е бил тихомълком освободен от ареста без каквато и да е мярка за неотклонение.

В Перник се мълви, че Пуйката е платил подкуп от 10 000 лв. на арбитър от Софийския областен съд, с цел да не му бъде лишен интернационалният паспорт и да не му се постанова възбрана за задгранични пътувания.

 

Валентин Кирилов – Пуйката е с километрично досие, а предишното лято Върховният касационен съд дефинитивно го осъди на смехотворните 2 година затвор за кражби на сейфове на две компании в Перник. Кирилов обаче не се озова в пандиза, защото е лежал дълготрайно време в ареста.

 

Сред най-дръзките закононарушения на Пуйката се сочи банковият грабеж в Кърджали, състоял се в нощта на 4 против 5 януари 2013 година Тогава петима маскирани и въоръжени мъже нахлуват в помещението за видеонаблюдение на банката, закопчават с белезници двамата охранители залепват устите им с тиксо и ги смъкват в мазето. След това стартират да разрушават банковите касети една по една. Плячката на обирджиите обаче е оскъдна – вместо да си тръгнат с милиони, каквато е предварителната им информация, те отмъкват единствено 4 хиляди евро. Живеещ наоколо до банковия офис подава сигнал на тел. 112 в 1 часа след среднощ за необикновен звук. Изпратените да ревизират сигнала служители на реда виждат мъж с тъмни облекла и качулка да пази пред банката.

 

Започва гонка и престрелка, само че обирджиите съумяват да се измъкнат. Заловен е само Славчо Мерегов – Мегера, хванат с шапка и с ръкавици наоколо до обрания банков офис.

Впоследствие ченгетата въпреки всичко откриват улики против тартора на бандата обирджии Валентин Кирилов – ДНК на Пуйката е извлечено от скоростния лост на джип БМВ Х5, паркиран в Кърджали. Возилото се оказва откраднато и със заменени регистрационни табели. Въпреки това Пуйката оспорва експертизата и твърди, че е нагласен от притежател на охранителна компания, с който имал търкания от години.

Заради сякаш разтърсеното му здраве рецидивистът прекарва малко време зад решетките. Той е пуснат на независимост, защото имал двустранна дископатия, бъбречно-каменна болест и високо кръвно.

 

Познавачите на пернишкия ъндърграунд, както и криминалисти от града на стоманата описват, че Валентин Кирилов е забъркан в множеството от крупните кражби над инкасо коли през последните години в България. За Пуйката се знае и че е измежду босовете на автомафията, като в неговите морги в Перник от години се укриват и разфасоват крадени коли от София и цяла България.

 

С името на Вальо Пуйката се свързва и огненият атентат против жилището на някогашния началник на полицията в Перник Валентин Бучински.

През зимата на 2015 година входната врата на жилището на полицейския шеф в София беше запалена съзнателно, откакто маскиран престъпник я заля с бензин и напалм. Пожарът лумна минути преди среднощ, за благополучие служителят на реда Бучински и фамилията му към момента не си били легнали.

Разследването по този начин и не откри самоличността на причинителя, само че в миньорския град е обществена загадка, че гарант на атентата е Вальо Пуйката, който след това се хвалел намерено какво е сторил. Комисар Бучински дълго време беше началник на столичното 4-то РПУ.

През май 2015 година той публично оглави ОДМВР – Перник и разгласи, че ще се бори против наркобизнеса в града, автокражбите и похищенията против личността. Сред първите потърпевши от дейностите на Бучински беше точно Вальо Пуйката, тогава по заповед на полицейския шеф в Перник ченгетата тарашиха автоморгите на гангстера и конфискуваха голямо количество крадени елементи за първокласни коли.

 

Преди броени месеци Валентин Кирилов беше главният обвинен за обира на жилището на кмета на Перник Станислав Владимиров – Станката. Жилището на Станката, помещаващо се на първия етаж на панелен блок в пернишкия квартал „ Твърди ливади “, беше  намерено разрушено от кмета на Перник седмица преди локалните избори предходната есен. Според описа на Станислав Владимиров, апашите обърнали целия апартамент наобратно и са си тръгнали с плячка от 200 лв. и златна гривна, подарък от родственици за сватбата му.

 

„ В дома си не държа нито пари, нито скъпи неща. Апартаментът ни е дребен – хол, кухня и спалня, живеем в остарял блок, където съм прекарал целия си живот. Вкъщи имаме детски играчки, а не скъпи движимости...Иначе е обществена загадка, че имам врагове - както по политически, по този начин и стопански. Очевидно мафията на Перник е побесняла. Не знам какво са се опитвали да намерят вкъщи. Може би някаква компрометираща информация или пък пари? “, разяснява тогава Станислав Владимиров.

 

Неофициално се мълви, че апартаментът на Станката е бил тарашен поради съзнателно пуснат слух от неговия съперник за кметския стол Кирил Леонов, че кметът крие 1 млн. лева в жилището си, които щели да послужат за покупката на гласове в пернишките села.

 

Смята се, че тарашът на жилището на Станислав Владимиров е проведен от Владимир Кирилов – Пуйката и Петър Стоименов – Пешо Железеро, като е прекомерно допустимо двамата да не са проникнали персонално в жилището, а да са употребили подизпълнители.

Отпечатъци на Пуйката и Железеро не бяха открити в ошушкания апартамент на Станката, само че в Перник се мълви, че някои улики може да са били прикрити от локалната полиция, чиито шефове не мелят брашно с Владимиров.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР