Кремът с урея е локално лекарство без рецепта, използвано за

...
Кремът с урея е локално лекарство без рецепта, използвано за
Коментари Харесай

Крем с урея – мощен овлажнител за суха кожа

Кремът с урея е локално лекарство без рецепта, употребявано за лекуване на разнообразни кожни болести, които могат да причинят суха, груба или люспеста кожа. Облекчава положения като екзема (суха, сърбяща, възпалена кожа), атопичен дерматит (най-често срещаният вид екзема), псориазис (състояние на кожата, което образува люспести, сърбящи петна), ксероза (суха кожа) и други

Основният съставен елемент на крема с урея е уреята. Уреята е органична молекула, естествено създадена, когато тялото разгражда протеини. Също по този начин се създава синтетично благодарение на амоняк и въглероден диоксид.

Научете повече за това по какъв начин се употребява крем с урея, евентуални странични резултати и взаимоотношения, дози и други

Крем с урея

Уреята е един съставен елемент на това, което е известно като натурален овлажняващ фактор (NMF), композиция от субстанции, които оказват помощ да се поддържа кожата съответно хидратирана. Уреята оказва помощ за свързването на водата за рехидратиране на кожата, възстановяване на хидролипидната преграда и контролиране на кератиноцитите. ( 1 )

Кератиноцитите са главните типове кафези в най-външния пласт на кожата, епидермиса. Те играят значима роля в отбраната на целостта на кожата и поддържането на структурата на кожата. Поради тази причина кремът с урея оказва помощ при лекуването на дерматологични болести, които предизвикват суха, лющеща се или груба кожа, като рехидратира и укрепва кожната преграда.

Състоянията, при които кремът с урея постоянно оказва помощ при лекуването, включват: ( 2 ) ( 3 )

  • Екзема;
  • Атопичен дерматит;
  • Ксероза;
  • Ихтиоза вулгарис (суха кожа с дребни люспи);
  • Псориазис;
  • Хиперкератоза (удебеляване на външния пласт на кожата);
  • Себореен дерматит (състояние на кожата на скалпа);
  • Нарушения на ноктите;
  • Тинеа на краката( ходило на спортист ).

Странични резултати

Кремът с урея нормално е безвреден и има малко странични резултати. Въпреки това, някои хора могат да получат леко и краткотрайно раздразнение на кожата при по-високи концентрации. Това нормално изчезва от единствено себе си.

Свържете се с вашия доктор, с цел да изключите алергична реакция, в случай че имате по-сериозна реакция, като мощно парене, сърбеж, зачервяване или копривна тресчица.

Дозировка

Кремът с урея се предлага в концентрации, вариращи от 2% до 50%. В взаимозависимост от вашето положение ниска или висока доза урея може да бъде по-подходяща.

Ниска доза урея

Кремът с урея с ниска доза (2% до 10%) се употребява най-вече като хидратиращ сътрудник. Това го прави най-хубав за лекуване на ксероза; попречване и лекуване на ихтиоза, атопичен дерматит и псориазис; попречване на дерматит, провокиран от радиация; и поддържане на здрава кожа.

Средна доза урея

Кремът със междинна доза (10% до 30%) урея може да се употребява като хидрант, кератолитик (агент, който оказва помощ за разграждането на кожни люспи) и местен подобрител на лекарството. Тези дози се употребяват и за лекуване на ксероза, ихтиоза, атопичен дерматит и псориазис и за поддържане на здрава кожа.

Висока доза урея

Кремът с висока доза (30% до 50%) урея се употребява като кератолитик или местен лекарствен подобрител.

В по-високи дози уреята се употребява за лекуване на следното:

  • Локализирана хиперкератоза (дебелина на кожата);
  • Псориазис;
  • Кератодермия (дебел епидермис);
  • Мазоли;
  • Пърхот (лющеща се кожа на скалпа);
  • Нарушения на ноктите;
  • Като предварителна терапия за хиперкератозни актинични кератози (слънчеви петна).

Предпазни ограничения

Следвайте всички указания на етикета с указания на опаковката, когато употребявате крем с урея. Не използвайте крем с урея, в случай че сте алергични към него. Консултирайте се с вашия доктор, преди да употребявате крем с урея върху засегната, възпалена или изгорена кожа или в случай че сте бременна или кърмите. Прекратете използването и се свържете с лекуващия ви доктор, в случай че забележите рискови промени в кожата си след приложимост на крем с урея.

Взаимодействия

Не са известни взаимоотношения сред крем с урея и други медикаменти. Уреята обаче може да увеличи абсорбцията на други съединения. Така че, говорете със здравен експерт, в случай че употребявате други местни медикаменти, преди да употребявате крем с урея.

Резюме

Кремът с урея е локално лекарство без рецепта, употребявано за лекуване на разнообразни кожни болести посредством рехидратиране и подсилване на кожната преграда. Уреята се предлага в дози, вариращи от 2% до 50%; разнообразни концентрации се употребяват за разнообразни условия.

Уреята нормално е безвредна и има малко странични резултати или лекарствени взаимоотношения. Ако имате въпроси по отношение на това дали кремът с урея може да помогне за положението на кожата ви, не сте сигурни за дозите или се притеснявате за алергична реакция, говорете с вашия доктор, с цел да дефинира кое лекуване е най-хубаво за вас.

Кремът с урея може да помогне при лекуване на кожни болести като екзема, псориазис, ксероза и други Възможно е обаче да не работи за всички. Ако кремът с урея не позволи кожните ви проблеми, не се обезсърчавайте; други варианти могат да ви оказват помощ да постигнете здрава кожа.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР