Кремълски пари финансираха кресливите рекламни“ кампании, които съпроводиха Брекзит. Там

...
Кремълски пари финансираха кресливите рекламни“ кампании, които съпроводиха Брекзит. Там
Коментари Харесай

Отчаяни кремълски опити за разбиване на ЕС отвътре. Този път през България и пак неуспешни

Кремълски пари финансираха кресливите „ рекламни “ акции, които съпроводиха Брекзит. Там съумяха. Успяха и с инсталирането на Доналд Тръмп в Белия дом. Но цивилизованият свят бързо се опомни и стегна. Особено, откакто кремълският деспот стартира кървавата си война в Украйна. 

Това, на което се надяват да се случи през България, ще е с още по-смешен резултат и от Брекзит. 

Надяваха се ватенките, че излизането на Британия от Съюза ще повлече крайник. Дори използваха „ приятелите “ си, като Льо Пен, които да заговорят за „ излизане от Блока “, тъкмо, както, имам вяра, са се разбрали за сюжета още преди да го започват. Идеята е била да се отчупи първата плочка, а крайнодесните пионки на путин по другите страни да се задействат и да повлекат народите.

Очакваше се в Унгария правилният Орбан да свърши тази работа, Льо Пен, която се оказа, че е взимала пари от съветски банки, във Франция, Салвини в Италия и така нататък

Брекзит се случи, само че не повлече крайник. И освен това, само че и мина задоволително време хората да видят каква груба неточност е. Нямаше резултат на доминото, а кресльовците, които се пробват да захранят фантазията на кремъл за взривяване на Европейски Съюз от вътрешната страна, си остават на равнището на Копейкин. 

По същия метод в този момент се пробват да създадат сходен „ пробив “ на правилото „ да повлече крайник “. В енергетиката. 

Искат да създадат завой в някоя от страните към съветските енергийни запаси и да стартира люспенето страна по страна, да стартират кавгите, да стартират марионетките и „ приятелите “ да насъскват популацията по страни, обяснявайки им, че с съветския газ и нефт е най-добре, ето вижте еди-коя-си страна по какъв начин ги употребява, за какво не и ние? Да има дърлене, да има разногласия, кавги и разединение. Хаос. 

Коя ще да е по-удобна за задачата страна Троянски кон, в случай че не България, ръководена от служебни гълъби и зелените хора на Решетников, които се регистрират на съветската губернаторка Митрофана и я питат по кое време могат да приказват и по кое време не?

Един от СЕДЕМ контрактувани танкера да вземем за пример приказва доста. А оправданията, че не е имало къде да разтоварят останалите шест паднаха, когато стана ясно, че не са се и опитвали да водят договаряния, а от гръцка страна обявиха, че слотове е имало. Офертата от Нигерия пък не беше обвързвана с търсене на слотове, тъй като включваше подсигурени такива. Става дума за офертата на Стенли Икпонмуонба. Според изявления в медиите, стана ясно, че служебното държавно управление е обърнало тил на тази оферта, която е включвала цена три пъти по-ниска от тази на борсата сега. Предложил е дълготраен контракт. А в предлагането е влизало и това първите танкери да бъдат разтоварени на контрактувано от него турско пристанище. 

Но това беше по времето, когато синдикалисти, работодатели, гълъби, президенти, резиденти и всевъзможни други митрофанови другари от заран до вечер ни обещаваха, че без съветския газ ще се мре, а други други възможности просто НЯМА. 

Бяха предизвестени, че Газпром няма да възвърне доставките, само че то се оказа, че това не е била и главната цел май-май… По-скоро задачата е била да се подлее вода на бъдещия арбитраж сред страната ни и неизпълнилия контракта си Газпром. 

Президентът договаря с Лукойл (в качеството си на какъв?!) в миг, в който целият цивилизован свят обръща тил на съветските доставки. Истинските политици и същинските общества споделят, че могат да затегнат коланите и да се оправят без руZZките доставки, единствено нашите настояват, че газът е по-важен… без значение от кое място идва – по техни думи, кървясъл или не, ма*ната му на морала, той не се яде. Да хапнем и да си легнем на топличко, мàни морал, съпричастност, взаимност. 

Направиха ни за реZил, с други думи. За да угодят на господарите. 

А те – господарите – даже и те към този момент не си имат вяра на проектите да разрушават Европейски Съюз, просто се пробват, в случай че стане. Последни напъни преди фюрерът да се самоубие в бункера. Колкото да се каже, че са пробвали. Но прислужниците в България са по този начин захласнати в осъществяването на поръчката, че ще се задавят в личните си неистини към този момент. Пяна им излиза на устата. Резултатът е интернационален позор и (съвсем вероятно) интернационална изолираност. 

Европейски Съюз няма да позволи на България повече да бъде Троянски кон, няма да позволи още заиграване с съветските енергийни източници, а настояването в тази посока просто ще е пагубно за взаимоотношенията  с сътрудниците ни. 

Украйна ще завоюва, това е ясно. Ще има мощна, добре въоръжена европейска войска, ще бъде водач в района. Ще получи доста пари по един нов проект Маршал, ще стартира да развива търговски взаимоотношения с сътрудниците си. Не и с нас. Ние ще подсмърчаме в профил, низвергнати от Общността, отново в ъгъла на Европа, в ъгъла на историята. Пак на страната на изгубилия. А този път даже се набутахме при губещия, СЛЕД КАТО ВЕЧЕ СТАНА ЯСНО, че губи. Тоест: и нелепост не е, а чисто и просто национално изменничество. Да сервираш страната си на масата на губещия деспот, с цел да подсладиш последните му минути е почтено единствено за нищожества, родени да лижат кремълски подметки. 
 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР