Кремъл заяви, че решението на Международния наказателен съд (МНС) да

...
Кремъл заяви, че решението на Международния наказателен съд (МНС) да
Коментари Харесай

Кремъл: Заповедта за арест на Путин показва явна враждебност към Русия

Кремъл съобщи, че решението на Международния углавен съд (МНС) да издаде з е знак за " явната неприязън ", която съществува против Русия и против Путин персонално, предава Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че Русия реагира " умерено " и продължава работата си.

" Свидетели сме на голям брой очевидно враждебни прояви против нашата страна и против нашия президент ", сподели Песков на постоянен брифинг.

" Отбелязваме ги, само че в случай че вземем всяка от тях драговолно, нищо положително няма да излезе. Затова гледаме на това умерено, означаваме всичко деликатно и продължаваме да работим. "

Въздействието на решението на МНС да издаде заповед за арест на Путин - както и на съветския комисар по правата на децата - за всеобщото похищение на деца от Украйна остава неразбираемо.

Русия не е страна по Римския статут, който е в основата на действието на Съда, което значи, че заповедта няма правна мощ в Русия. Този ход обаче може да попречи на пътуването на Путин до която и да е от 123-те страни, които признават юрисдикцията на МНС.

Припомняме, че се очакваше съветският водач да посети Южна Африка през август, с цел да участва на срещата на върха на БРИКС. Република Южна Африка обаче е страна, признаваща юрисдикцията на МНС, което значи, че тя би трябвало да се съобрази със заповедта на арест на съветския президент.

Президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса съобщи в неделя, че страната му е наясно със своето законово обвързване, само че не отговори ясно дали там биха арестували Путин, в случай че дойде за срещата на БРИКС.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР