Кремъл заяви, че приветства предложението на Ватикана за посредничество за

...
Кремъл заяви, че приветства предложението на Ватикана за посредничество за
Коментари Харесай

Кремъл приветства идеята на Ватикана за посредничество между Русия и Украйна

Кремъл съобщи, че приветства предлагането на Ватикана за ходатайство за договаряния сред Русия и Украйна , само че сподели, че позицията на Киев прави това невероятно, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Знаем, че редица държавни представители в чужбина и страни показват подготвеност да дават място " за договаряния, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " Определено приветстваме сходна политическа воля. Но при тази обстановка, която имаме де факто и де юре с украинската страна, такива места не могат да бъдат търсени ", съобщи той.

Папа Франциск сподели преди 10 дни в изявление за италианския в. " Стампа ", че Ватиканът е подготвен да направи всичко допустимо, с цел да посредничи за прекъсване на спора сред Русия и Украйна .

Песков отхвърли информациите, че съветските войски възнамеряват да изоставен Запорожката АЕЦ в Украйна. Той сподели пред публицисти, че " не би трябвало да се търсят признаци там, където ги няма ".

Говорителят на Кремъл дефинира като " феномен " обичайно високото равнище на публично доверие към съветския президент Владимир Путин . " Подкрепата на хората за Путин е най-важното. Подкрепата на хората и доверието на хората. На тази необятна поддръжка Путин основава всички свои решения и цялата си работа ", сподели Песков.

По думите му доверието към президента е " обичайно много висок индикатор ", който търпи незначителни съмнения седмица за седмица. " Това е феноменът Путин – високото равнище на доверие на популацията. Това демонстрира, че той работи дейно и най-важното – че това, което прави, в действителност дава отговор на упованията на хората ", съобщи Песков.

По данни на Общоруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ) от 25 ноември доверието на руснаците към Путин е било 78,7 % , а утвърждението за активността му като президент – 75 %.

Говорителят на Кремъл сподели, че решението на казахстанския президент Касъм-Жомарт Токаев да избере Русия за своето първо посещаване в чужбина след преизбирането си на поста, свидетелства за близостта сред двете страни и взаимната значимост на връзките сред тях. Песков акцентира, че Казахстан е доста значим съдружник и сътрудник за Русия и в бъдеще Москва ще продължи да следва този курс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР