Кремъл заяви, че изявленията на Запада относно смъртта на руския

...
Кремъл заяви, че изявленията на Запада относно смъртта на руския
Коментари Харесай

Кремъл: Изявленията на Запада относно смъртта на Навални са абсолютно неприемливи

Кремъл съобщи, че изказванията на Запада по отношение на гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални са " безусловно неприемливи ".
„ В условия, в които няма информация, е безусловно недопустимо да се вършат такива, да кажем, искрено груби изказвания “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти на брифинг за пресата.
Изразявайки, че следствието на гибелта на Навални продължава и се подхващат всички нужни дейности, Песков сподели, че резултатите от следствието до момента не са оповестени.
Освен това Песков съобщи, че направените изказвания " не подобават на държавници ".
Песков сподели още, че не разполага с информация по кое време тялото на Навални ще бъде предадено на фамилията му, като уточни, че Кремъл не е намесен в този въпрос.
В петък съветската пенитенциарна работа заяви, че Навални е умрял, откакто е изгубил схващане след разходка в Арктическия Ямало-Ненецки самостоятелен окръг, региона, където се намира затворническата колония, където е излежавал присъдата си.
Навални беше задържан през януари 2021 година след болничен престой в Германия, където се лекуваше от отравяне. Западните страни и самият Навални упрекнаха Русия за отравянето, изказване, което Кремъл отхвърля.
През август той беше наказан на 19 години затвор по обвинявания в екстремизъм и други закононарушения. Той към този момент излежаваше 11,5-годишна присъда по обвинявания в машинация.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР