Кремъл заяви, че докладът на Financial Times за предполагаем проект

...
Кремъл заяви, че докладът на Financial Times за предполагаем проект
Коментари Харесай

Кремъл коментира предполагаемия проект от 15 точки за мирен план с Украйна

Кремъл съобщи, че отчетът на Financial Times за хипотетичен план за кротичък проект с Украйна от 15 точки е подправен.

Страните организираха няколко кръга от диалози след нападението на Русия против Украйна на 24 февруари, като по-късно минаха към постоянни разисквания посредством видеовръзка.

В отговор на репортерски въпрос в четвъртък дали Русия и Украйна са покрай сключване на спокойно съглашение, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи: "Не, работата [по въпроса] продължава. " Той добави, че Русия ще осведоми обществеността за всеки пробив в договарянията.

Изявлението идва, откакто в сряда Financial Times заяви, че страните са постигнали "значителен прогрес " и разискват проектоплан от 15 точки, който ще включва евакуиране на съветските войски и превръщането на Украйна в неутрална страна в подмяна на отбрана от западните съдружници.

Песков удостовери, че някои от въпросите, упоменати от FT, са били включени в дневния ред, само че отхвърли цялостния отчет като "по създание подправен ".

Михайло Подоляк, член на украинския преговорен екип, съобщи, че планът от отчета на FT съставлява това, което Русия желае от Киев, и "нищо повече ".

Той повтори, че Киев желае преустановяване на огъня, евакуиране на съветските сили и правно обвързващи гаранции за сигурност.

Междувременно ръководителят на съветската делегация Владимир Медински съобщи в сряда, че Украйна е внесла предложение да стане необвързана страна като Швеция или Австрия, а основният договарят от страна на Киев, сподели че моделът на Украйна може да бъде единствено "украински ".


Русия упорства Украйна публично да се разгласи за неутрална страна и да се откаже от желанието си да се причисли към НАТО. Украински публични лица по-рано обявиха, че са подготвени да обсъдят въпроса с Москва.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР