Кремъл съобщи, че не вижда необходимост Русия да помага на

...
Кремъл съобщи, че не вижда необходимост Русия да помага на
Коментари Харесай

Кремъл: За момента няма да изпращаме руската армия в Беларус

Кремъл заяви, че не вижда нужда Русия да оказва помощ на Беларус военно или по различен метод за момента на фона на всеобщите митинги в страната след президентските избори, осведоми " Ройтерс ".
 Започна изключителната среща на евролидерите за Беларус
Започна изключителната среща на евролидерите за Беларус

Европейски Съюз " не може да одобри резултата от тези избори "

Дмитрий Песков сподели, че Беларус за момента също не вижда потребност от съветска помощ. Той упрекна непознати сили, че се намесват в делата на страната и акцентира, че сходна интервенция е " неприемлива ".

Беларус и Русия са близки съдружници и членове на Организацията на контракта за групова сигурност и част от Съюзна страна на хартия.
 Лавров за Беларус: Това е битка за постсъветското пространство
Лавров за Беларус: Това е битка за постсъветското пространство

Външни играчи постановат модели, потребни за тях, никой не крие, че става въпрос за геополитика

Запитан за опцията Русия да предложи на Беларус военна помощ, нещо, което Кремъл разгласи, че може да направи, в случай че е належащо, Песков отговори: " Що се отнася до Организацията на контракта за групова сигурност и контракта за Съюзна страна, истина е, че има разнообразни отговорности сред страните за взаимна помощ , само че сега няма такава нужда ".

" Беларуското управление също не вижда такава нужда ", добави той.

По думите му обстановката в Беларус е вътрешен въпрос, който би трябвало да бъде позволен от самите беларусци.
 Руски държавен аероплан с бърз полет до Беларус и назад
Руски държавен аероплан с бърз полет до Беларус и назад

Самолетът е кацнал в Москва в ранните часове на сряда

В същото време представителят на Александър Лукашенко съобщи пред " Россия 1 ", че беларуският водач е помолил президента на Русия Владимир Путин да призове немския канцлер Ангела Меркел да не се намесват в работите на Беларус.

, и приканиха Русия да упорства пред Минск за осъществяване разговор за спокойно разрешаване на рецесията.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че с траната му може да се намеси в рецесията и тази седмица се разгласи срещу " неприемлива " непозната интервенция в Беларус или напън върху държавното управление.

Междувременно страните от Вишгредската четворка приканиха Беларус да откри политическо решение на рецесията , осведоми Агенция Франс Прес.

Президентите на Чехия, Унгария, Полша и Словакия оповестиха в взаимна декларация, че беларуските управляващи би трябвало да открият пътя за политическо решение.
 Лукашенко: Западът финансира протести, Европейски Съюз да гледа личните си проблеми Обновена
Лукашенко: Западът финансира протести, Европейски Съюз да гледа личните си проблеми

А властта в Беларус не са се разпаднала и има на кого да разчита

Те също приканиха страните да се въздържат от дейности, които могат да подкопаят независимостта и суверенитета на Беларус.

Според тях евролидерите би трябвало да подхващат всички нужни ограничения , с цел да се откри разговор сред представителите на беларуските управляващи и обществото и да се обмислят " солидарни ограничения с народа на Беларус ".

Днес
 Тихановска прикани евролидерите да не признават успеха на Лукашенко
Тихановска прикани евролидерите да не признават успеха на Лукашенко

Тихановска насочи апела преди изключителна видеоконференция

Беларуският властнически водач Александър Лукашенко, който управлява някогашната руска република от 26 година, разгласи , който провокира исторически митинги и брутално полицейско принуждение , наказано от Запада.

Европейски Съюз към този момент работи върху нови наказания против Беларус, които ще обиден забърканите в нагласения президентски избор на 9 август и кървавите репресии, които разклатиха ръководството на Лукашенко като в никакъв случай преди.

По-рано , 37-годишният политически дилетант, който , откакто разгласи победа на изборите, прикани евролидерите да не признават изборните резултати.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР