Кремъл нарече днес пълна лъжа предположенията на Запада, че собственикът

...
Кремъл нарече днес пълна лъжа предположенията на Запада, че собственикът
Коментари Харесай

Кремъл обяви за пълна лъжа предположенията, че Пригожин е убит по заповед на Москва

Кремъл назова през днешния ден " цялостна неистина " догатките на Запада, че притежателят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин е бил погубен по заповед на Москва, както и други " спекулации ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Дмитрий Песков, прессекретарят на Владимир Путин, съобщи пред кореспонденти, че сега тече следствие на самолетната злополука в сряда вечер, в която по предварителна информация, по думите на съветския президент, са починали Пригожин и негови доближени. Путин не се е бил срещал неотдавна с Пригожин, посочи Песков.

Той съобщи още, че за момента не може да каже дали съветският президент ще участва на погребението на Евгений Пригожин, само че означи, че " графикът (на държавния глава) е доста претрупан ". 
За срещата с Ердоган
Срещата сред Путин и турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган към този момент се приготвя. Тя ще се състои скоро, датите ще бъдат оповестени навреме, съобщи още Песков, представен от ТАСС.

" Има спогодба тази среща да се състои скоро. Обикновено ние синхронизираме оповестяването на такива визити с партньорските страни ", сподели Песков. " Ще ви осведомяваме навреме по кое време тъкмо и къде тъкмо ще се състои (срещата). Тя към този момент се приготвя, приготвя се много интензивно ", добави представителят на Кремъл.

По-рано дипломатически източник в Турция съобщи пред ТАСС, че е планувана среща сред Путин и Ердоган в Сочи и като допустима дата уточни 4 септември. Турските медии оповестиха, че Ердоган има намерение да засегне въпроса за обновяване на договорката за зърното по време на диалозите с съветския си сътрудник.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР