Кремъл атакува нашите демокрации. Путин се опитва да отслаби европейския

...
Кремъл атакува нашите демокрации. Путин се опитва да отслаби европейския
Коментари Харесай

Байдън: Путин пробва да отслаби европейския проект и нашия съюз с НАТО

" Кремъл нападна нашите демокрации. Путин се пробва да отслаби европейския план и нашия съюз с НАТО. Путин желае да саботира трансатлантическото единение и нашата решителност, тъй като е доста по-лесно за Кремъл да заплашва обособени страни, в сравнение с да договаря с една мощна и единна трансатлантическа общественост ". Това обяви президентът на Съединени американски щати пред Мюнхенска конференция по сигурността, предават международните организации. 

" Аз съм човек, който си държи на думата. Америка се завръща. Днес приказвам като президент на Съединени американски щати, в самото начало на моето ръководство и адресирам на света явен сигнал: Америка се завръща. Трансатлантическият съюз се завръща. И ние не гледаме обратно ", сподели Байдън на форума, който тази година се организира във видеоконферентен формат.

Нека да изчистя всяко подозрение. Съединени американски щати ще работят тясно с нашите сътрудници от Европейския съюз и столиците на целия континент, съобщи Байдън в първата си тирада на европейска сцена. Съединени американски щати са напълно ангажирани със съюза си с Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), даде да се разбере Байдън. " Ние сме в разгара на фундаментален спор за бъдещето и посоката на нашия свят. Трябва да се подготвим за дълготрайна стратегическа конкуренция с Китай ", акцентира той.

Президентът на Съединени американски щати по-конкретно прикани за битка против икономическите злоупотреби на Китай и сподели, че целият свят би трябвало да играе по едни и същи правила. Икономическите злоупотреби и натискът, упражняван от китайското държавно управление, подкопават основите на икономическата система, увери той. 

Байдън сподели, че Съединени американски щати би трябвало да отговорят на дестабилизиращите действия на Иран в Близкия изток, само че не влезе в елементи. Той удостовери желанието на Вашингтон да се върне към съглашението от 2015 година за иранската нуклеарна стратегия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР