Кредитният рейтинг на Националната електрическа компания (НЕК) е повишен от

...
Кредитният рейтинг на Националната електрическа компания (НЕК) е повишен от
Коментари Харесай

S&P повиши кредитния рейтинг на НЕК до ниво BB-

Кредитният рейтинг на Националната електрическа компания (НЕК) е нараснал от интернационалната рейтингова организация " Стандард енд Пуърс " (Standard and Poor`s) до равнище " BB- ". Това сподели министър на енергетиката Александър Николов по време на днешния на брифинг. Така съгласно данните на организацията финансовата вероятност пред НЕК е постоянна. Нивото на рейтинг съгласно анализите на S&P за пазарите значи " по-малко уязвима в кратковременен проект, само че компанията е изправена пред забележителна непрекъсната неустановеност по отношение на неподходящите бизнес, финансови и стопански условия ".

Още през лятото от Общественият снабдител, оповестиха, че S&P е удостоверила рейтинга на Национална електрическа компания ЕАД на B+. Тогава бе изменена и вероятността от „ отрицателна “ на „ постоянна “. Според министъра това е косвен резултат от цените на електрическата енергия, само че не значи, че процесите по оптимизация в сдружението ще спрат.

Припомняме, че на 13 август тази година Стандард енд Пуърс удостовери рейтинга на НЕК на равнище " B+ " и промени вероятността от " отрицателна " на " постоянна ". В момента енергийната компания е в относително положително финансово положение, без значение от отговорностите ѝ, които до неотдавна бяха повече от 4 милиарда лв.. НЕК е притежател на огромните Водноелектрическа централа в страната, които създават и огромна част от зелената сила у нас. В момента посредством ВЕЦ-овете си и високите цени на тока на свободния пазар НЕК си обезпечава удобни облаги. Подобни положителни финансови достижения сдружението не е имало в последното десетилетие.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР