Крайнодясната италианска партия Лига, която е част от новото коалиционно

...
Крайнодясната италианска партия Лига, която е част от новото коалиционно
Коментари Харесай

Лига гневно отхвърля твърденията на Сорос, че е финансирана от Русия

Крайнодясната италианска партия " Лига ", която е част от новото съдружно държавно управление на Апенините, яростно отхвърли изказванията на американския милиардер Джордж Сорос, че е финансирана от Кремъл , оповестяват международните информационни организации.

По време на конференция в Северна Италия в неделя роденият в Унгария Сорос посочи, че се тормози от тесните връзки сред " Лига " и съветския президент Владимир Путин.

 Купонът за мигрантите в Италия завърши, отсече Салвини
Купонът за мигрантите в Италия завърши, отсече Салвини

Италия няма да разреши да се трансформира в бежански лагер на Европа

" Не знам дали Путин финансира партията, само че това е въпрос, който италианското публично мнение има право да знае ", коментирал милиардерът човеколюбец.

Матео Салвини, който е ръководител на " Лига " и вицепремиер, акцентира, че партията му в никакъв случай не била получавала пари от Москва .

" Никога не съм получавал една лира, евро или рубла от Русия ", увери Салвини, който е посещавал няколко пъти Москва с политическа цел.

Той обаче добави: " Смятам, че Путин е един от най-хубавите държавници (в света) и считам, че е позорно, че един безсъвестен търгаш като Сорос е бил поканен да приказва в Италия . "

 Крайнодесният Салвини нахока
Крайнодесният Салвини нахока " разрушителния " Европейски съюз

Лишил жителите от правото да имат вяра

Салвини е обожател на Путин, а неговата партия неколкократно прикани за анулация на глобите против Русия, наложени след анексирането на Крим и откакто тя поддържа сепаратистите в Източна Украйна.

" Лига ", която е с доста мощни позиции в Северна Италия, твърди, че глобите са предизвикали големи вреди на италианските експортьори на артикули - от мода до храни и бързи коли, които руснаците купуваха.

Има опасения, че новото съдружно италианско държавно управление може да насочи външната политика на Италия срещу НАТО и Запада и другарски настроена към Москва.

Сорос съобщи, че е угрижен, че Путин желае да " господства " Запада, влияейки посредством другарски държавни управления и политически партии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР