Крайбрежието на Амалфи – едно от най-идиличните и романтични места

...
Крайбрежието на Амалфи – едно от най-идиличните и романтични места
Коментари Харесай

Крайбрежието на Амалфи – едно от чудесата на Италия

Крайбрежието на Амалфи – едно от най-идиличните и сантиментални места в Европа, ситуирано в красивата скалиста южна част на Италия, е мечтана дестинация за мнозина фенове пътешественици. Пътищата на Амалфи се вият сантиментално, водата е в наситено синьо, а спагетите са едни от най-вкусните в цяла Италия – олицетворение на la dolce vita.

Лятото е топ сезонът в Амалфи. Тиренско море е искрящо и омагьосващо, а температурите в региона доближават до 27 – 30 градуса. Обожавам цитрусовите горички в близост, които изпълват въздуха със свежото ухание на лимони. Яхтите украсяват пристанището на Позитано, а плажовете са цялостни с щастливи летуващи, които се любуват на охладен Aperol Spritz или лимончело. 

Но защото в разгара на лятото курортите са в действителност препълнени, а цените – много високи, тези от вас, които търсят културно преживяване, би трябвало да отидат през септември или октомври, когато туристите се връщат вкъщи, а на напред във времето излизат по-спокойните прелести на Амалфи. 
    View this post on Instagram           
A post shared by Feeling Amalfi Coast (@feeling_amalficoast) on Aug 26, 2019 at 12:51am PDT

Крайбрежието му се състои от доста дребни градчета, всички необикновено красиви и привличащи туристи – Позитано е най-високата точка в района, Праяно пък е по-тихият и особен комшия. След Праяно (на към 2 км на изток) е дребният курортен град Фуроре. От Равело, мястото на върха на хълма, описвано като " по-близо до небето, в сравнение с до земята ", се разкрива страхотна гледка към брега и оттатък него. Там са и двете романтични градини – вила " Руфоло " и вила " Симброне ", които видят ли се един път, остават вечно в сърцата. 

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР