Краят на кабинета Петков за мнозина носи куп тревоги -

...
Краят на кабинета Петков за мнозина носи куп тревоги -
Коментари Харесай

Фалшив романс по БНТ

Краят на кабинета " Петков " за мнозина носи куп паники - политическа рецесия, допустима геополитическа крачка обратно към " Газпром ", евентуалното завръщане на бял кон на политиците от корупционния модел. Но във вторник, деня на формалното предаване на властта на служебния кабинет, десетки хиляди българи във Facebook се вълнуваха от къде по-фундаментален въпрос: в действителност ли някогашният министър председател Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова се държат обществено за ръка в Министерския съвет?

Отговорът е - не, несъмнено. Вълненията бяха провокирани от подвеждаща фотография, която Българска национална телевизия разгласява във Facebook. Кадърът е засякъл позиция на ръцете на Петков и Бориславова една пред друга и основава лъжливо усещане, че те се държат за ръце. Че това не е по този начин, се вижда ясно и от видеото от събитието, и от други фотоси, отхвърлиха го и десетки участвали на церемонията публицисти. Авторката на фотографията също удостовери пред " 24 часа ", че става дума за зрителна машинация, и то единствено на един от многото фрагменти, които е направила.

Някак обаче тъкмо този един кадър се озова независимо в профила на Българска национална телевизия и престоя там задоволително дълго, с цел да възпламени обществен яд и да сътвори подправени вести. Заглавия от вида " Кирил Петков и Лена Бориславова напущат Министерски съвет, хванати за ръце " потекоха в кафявите уеб сайтове и медии, хранещи се от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Едва по-късно Българска национална телевизия прибавиха и други фрагменти от церемонията, на които към този момент се вижда истината.

Разбира се, допустимо е да става дума за неволна неточност. Възможно е малкия екран да не е желала съзнателно да компрометира премиера; да не е желала да подчертае нездравословното факсимиле, че има ли млада и красива жена във властта, значи е държанка на шефа; да не е търсила евтина сензация. Но опрощение от Българска национална телевизия по този начин и не пристигна, а това напълно не е единственият проблем със подозрения за операция от страна на медията при ръководството на Емил Кошлуков.
Реклама
От Съвет за електронни медии, които преди месец не съумяха да изберат нов шеф на Българска национална телевизия и оставиха Кошлуков на поста макар изтеклия му мандат, официално нямат отношение и права да контролира наличие в уеб страницата и обществените мрежи на Българска национална телевизия. Но пък пред Mediapool ръководителят на Съвета Соня Момчилова (от квотата на президента Радев) даже укрепи подправеното подстрекателство, като сподели, че " може да са се докоснали несъзнателно, животът е подъл драматург ".

Снимката на Българска национална телевизия в действителност не получи инцидентно толкоз огромен отзвук. Почвата бе подготвяна месеци наред от нечистоплътни медии, които нападат Петков, в това число и с изказвания, че има връзка с началника на кабинета си. Снимката на Българска национална телевизия окрили армията във Facebook от тролове и елементарни морализатори, които първо издават присъдата, а по-късно търсят обстоятелствата. Имаше обаче и доста, които видяха друга картина и сложиха на Българска национална телевизия диагнозата " Надминахте жълтите вестници! "
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Медийна сергия
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР