Краят на една ера е факт – Лионел Меси напуска

...
Краят на една ера е факт – Лионел Меси напуска
Коментари Харесай

Потвърдено: Меси в Барса, но за бенефис

Краят на една епоха е реалност – Лионел Меси напуща Европа, с цел да продължи кариерата си в МЛС.

За пръв път от 21 години насам на Стария континент няма да се подвизава нито един от двамата огромни противници – аржентинеца и Кристиано Роналдо.

Първият ще играе за „ Интер “ (Маями) зад Океана, а португалецът към този момент е част от „ Ал-Насър “ в Саудитска Арабия.

Решението бе признато за изнедващо, защото всички знаци подсказваха, че международният първенец от Мондиал 2022 ще се завърне на обичания „ Камп Ноу “, с цел да облече още веднъж екипа на „ Барселона “.

" Взех решение да отида в Маями – изясни в изявление за „ Мундо Депортиво “ нападателят. - Бях решил, в случай че нещата с „ Барселона “ не проработят, да напусна Европа, да изляза малко от светлините на прожекторите и да помисля повече за фамилията си. Дали двете година в ПСЖ се отразиха на решението ми? Може би да, тъй като не бях благополучен, не се любувах, а това се отрази на фамилията ми, пропуснах доста от живота на децата ми в учебно заведение. Получих предложения от други европейски тимове, само че даже не съм ги обмислял, тъй като единствената концепция за Европа беше да се причисля към „ Барса “. Бих желал да бъда покрай Барселона. Ще пребивавам още веднъж в този град, това към този момент е решено. Надявам се да оказвам помощ на клуба един ден, тъй като това е клубът, който обичам. Дори не сме обсъждали заплатата в „ Барса “. Изпратиха ми предложение, само че то не беше публично, документално и подписано. "

Отговорът от „ Камп Ноу “ не закъсня: „ Президентът Жоан Лапорта и Хорхе Меси (б.а татко и негов мениджър) се съгласиха да работят дружно за организирането на бенефис в чест на футболиста, тъй че почитателите да получат опцията по най-подходящия метод да изразят почитта си към играча, който постоянно е бил и ще бъде обичан от „ Барса. "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР