Краят на една епоха в тениса ще настъпи идната седмица.

...
Краят на една епоха в тениса ще настъпи идната седмица.
Коментари Харесай

Роджър Федерер обяви отказването си от тениса

Краят на една ера в тениса ще настъпи идната седмица. Тогава Роджър Федерер ще се появи за финален път на корта в съревнование под егидата на асоциацията на професоналните тенисисти (АТР).

Днес 41-годишният швейцарски Маестро разгласи публично това, което от дълго време почитателите подозираха - той се отхвърля от своята тенис кариера. В изявление в " Туитър " Федерер заяви:

" Днес желая да споделя с вас някои новини с всички вас. 

Както множеството от вас знаят, последните три години за мен бяха изпълнени с предизикателства под формата на травми и интервенции. Работих крепко, с цел да се завърна в цялостна спортна форма. Но също така зная потенциала и лимита на своето тяло - неговите известия до мен в последно време бяха ясни. Аз съм на 41 години. Играх повече от 1500 мача за 24 години. Тенисът се отнесе с мен по-благодатно, в сравнение с съм мечтал и би трябвало да осъзная по кое време е времето за приключа своята спортна кариера.

" Лейвър къп " идната седмица в Лондон ще е последното ми присъединяване в съревнование под егидата на АТР. Ще играя повече тенис в бъдеще, несъмнено, само че не в Големия шлем или в професионалния тур ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР